Novosti

Kultura

Reagiranje: Izložbe zapravo nema

Tihomir Milovac, kustos MSU-a: U izjavi koju je ravnateljica Pintarić dala Vašem listu nije govorila istinu. Dobivena sredstva je prenamijenila i izložbe zapravo nema od sredine prošle godine

Utcxmv255qjvn3nqf4e0vvloebh

Prema odgovoru iz Ureda za kulturu potpisanog od strane Tedia Lušetića, a na moj upit zašto je izložba Mangelosa maknuta s programa MSU, saznao sam da je ravnateljica Snježana Pintarić najvjerojatnije sredinom 2017. od gradskog Ureda za kulturu zatražila prenamjenu sredstva u iznosu od 100.000,00 kn namijenjenih za izložbu. I sam Ured zbunila je činjenica da je MSU podnio zahtjev za financiranje iste te izložbe u 2018., dakle nakon što je traženo da se već dobivena sredstva prenamijene.

U izjavi koju je ravnateljica Pintarić dala Vašem listu nije govorila istinu. Dobivena sredstva je prenamijenila i izložbe zapravo nema od sredine prošle godine. Kolegica Beroš i ja, kao kustosi MSU-a o tome nismo imali baš nikakvu informaciju i kolegica Beroš je dogovarala pripremne radove koji su odrađeni, ali neće biti plaćeni jer izložba u muzeju ne postoji niti računovodstveno za 2017. godinu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više