Novosti

Politika

Za sve stradale Vlada do ožujka otpisala račune za struju, plin i HRT

Vlada je donijela odluku da od siječnja do ožujka ove godine stradala kućanstva u potresu na području tri županije ne plaćaju troškove električne energije, plina i pristojbe Hrvatskoj radioteleviziji, te osigurala hranu za stoku

Large plenkov

Andrej Plenković (foto Davor Puklavec/PIXSELL)

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da Hrvatska elektroprivreda otpiše račune za električnu energiju i troškove plina od siječnja do ožujka ove godine za sva kućanstva čiji su objekti pretrpjeli štetu u potresu na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Vlada je za provođenje ove odluke zadužila HEP, naloživši mu da ne naplaćuje niti premještanje priključaka na privremene zamjenske objekte, postavljanje novog priključka, kao ni vraćanje na obnovljeni prethodni objekt.

Ista mjera otpisa vrijedi i za one korisnike koji koriste električnu energiju od drugih opskrbljivača.

Vlada je također odlučila da članovi nastradalih kućanstava ne plaćaju radio-televizijsku pristojbu Hrvatskoj radioteleviziji te osigurala potrebnu hranu stoci na Baniji s ciljem nastavka proizvodnje. Hrana je osigurana za 1,8 tisuća goveda, 2,5 tisuće svinja, 10 tisuća komada peradi kao i za ostale životinje.

Podsjetimo da je, gostujući na Prvom programu Hrvatskog radija, potpredsjednik Vlade Boris Milošević u subotu kazao da će Vlada donijeti odluku o otpisu režija za u potresu stradalo stanovništvo.

- Sazvana je, možemo reći, izvanredna sjednica Vlade. Smatrali smo da trebamo reagirati čim prije da umirimo ljude i oslobodimo ih režijskih troškova. Potpuno smo svjesni situacije u kojoj se nalaze i da su sve izgubili, da žive u doniranim kontejnerima i griju na električne grijalice, a u ovom kraju naučili su se grijati na drva. U ovakvim privremenim objektima takve mogućnosti nemaju. Želimo im poručiti da ne brinu, pogotovo dok su ovakve vremenske prilike s temperaturama ispod nule. Više puta sam poručivao: "Ljudi, grijte se, upalite grijalice i budite na toplom." Ne trebaju se brinuti oko troškova. Ne daj bože da se netko razboli – jasno je poručio Milošević.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više