Novosti

Kronika

Za pametnu Slavoniju i Baranju

Dvije konferencije posvećene ruralnom razvoju održane u Osijeku: Osobito je važno otvaranje radnih mjesta jer svako radno mjesto znači ostanak obitelji u ovim područjima

Large 4

Slavonija i Baranja imaju što ponuditi

U četvrtak i petak osmog i devetog jula ove godine, u Osijeku su održane dvije konferencije posvećene pametnom razvoju Osječko-baranjske županije (OBŽ) i šire regije. Prvo je u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u Hotelu Osijek održana početna konferencija pod nazivom "Pametan i održiv razvoj Slavonije i Baranje". Konferencija je otvorena prezentacijom prof. dr. sc. Slavice Singer o navedenoj temi, a potom je o tome održana i panel-rasprava.

- Pametan i održiv razvoj Slavonije i Baranje potiče i Osječko-baranjska županija. Osobito je važno otvaranje radnih mjesta jer svako radno mjesto znači ostanak obitelji u Slavoniji i Baranji. Kao Županija pomažemo konkretnim projektima, od inovacija i raznih certificiranja do izgradnje brojnih objekata koji direktno služe poduzetnicima – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Sutradan je na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održana konferencija "Pametna sela – novi EU-koncept razvoja ruralne zajednice", koju su zajednički organizirali OBŽ i zastupnik u Evropskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislav Sokol. Na konferenciji je sudjelovala i Lokalna akcijska grupa Baranja iz Belog Manastira.

O EU konceptu Pametna sela uvodno je govorio zastupnik u EU-parlamentu Franc Bogovič, a zastupnik Sokol o konceptu Pametnih sela kao sredstvu razvoja ruralnih područja. O dobroj praksi ruralnog razvoja Osječko-baranjske županije govorio je Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj OBŽ.

Kako je rečeno na konferenciji, OBŽ je prepoznala važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja  "Pametna sela" te je u svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih faktora poduzela niz aktivnosti, između ostalog raspisan je i javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više