Novosti

Kronika

Jeрej кoд Хрeбaкa

Уoчи прaвoслaвнoг Бoжићa, Грaд Бjeлoвaр пoкaзao je oднoс прeмa прaвoслaвнoj вjeрскoj зajeдници кaкaв ниje биo зaбиљeжeн приjaшњих гoдинa. Зa бjeлoвaрскoг пaрoхa Стeфaнa Maксимoвићa oргaнизoвaн je приjeм кoд грaдoнaчeлникa Дaриa Хрeбaкa

Large informator jerej kod hrebaka  %c4%86irilica

Stefan Maksimović i Dario Hrebak

Uoči pravoslavnog Božića, Grad Bjelovar pokazao je odnos prema pravoslavnoj vjerskoj zajednici kakav nije bio zabilježen prijašnjih godina. Za bjelovarskog paroha Stefana Maksimovića koji je u službu stupio prije godinu dana organizovan je prijem kod gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka. U ugodnom razgovoru bilo je riječi o obnovi Crkve Svete Trojice u Bjelovaru, vjerskom životu građana i samoj porodici sveštenika. Paroh Stefanović priznao je kako mu je bilo izuzetno drago što ga je ugostio bjelovarski gradonačelnik te što gradska vlast respektuje pravoslavnu zajednicu i nastoji pomoći obnovi sakralnih objekata.

- Mi imamo veliku suradnju i važno je da se između sebe poštujemo. Zahvalan sam Bogu što sam došao u ovakav grad. Moram priznati da sam bio malo zabrinut kako će me ljudi prihvatiti - istaknuo je Maksimović. Gradonačelnik Hrebak ukazao je na projekte u čijoj realizaciji će učestvovati u budućnosti.

- U interesu nam je da obje katedrale budu lijepe. Biskup je prekrasno uredio katedralu s jedne strane parka, a s druge strane parka se uređuje druga katedrala. Prošle godine u pravoslavnoj crkvi održana je i služba na koju se odazvao i biskup Vjekoslav Huzjak - kazao je gradonačelnik Hrebak te pravoslavnim vjernicima uputio čestitke za Božić i novu 2023. godinu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više