Novosti

Kronika

Зaвршeтaк стaдиoнa

Нa грaдилишту нoвoг стaдиoнa у склoпу Грaдскoг спoртскoг пaркa у Бeлoм Maнaстиру рaдoви сe привoдe крajу, a у тoку je и зaвршeтaк урeђeњa двa тeнискa тeрeнa кoja сe нaлaзe нa jугoзaпaднoм дeлу стaдиoнa

Large stadion %c4%86irilica

Neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine bilo je saveznik zaposlenicima firme Zuber iz Višnjevca na gradilištu novog stadiona u sklopu Gradskog sportskog parka u Belom Manastiru. Da se radovi privode kraju dokaz je i zatraženi termin za tehnički pregled koji bi trebao biti obavljen do kraja januara. U toku su završni obrtnički radovi. Do zaključenja ovoga broja su uvedeni plin, grejanje, ventilacija i hlađenje. Završeni su podovi i sanitarni čvorovi te dizalo. Završavaju se pristupne ceste zajedno s odvodnjom i ograđena je parcela na kojoj će biti igralište. Sledi puštanje vode, završetak bojenja pročelja i drugo. U novom zdanju stadionske zgrade utrošeno je više od 200 tona čelika, približno tri hiljade prostornih metara betona te mnoštvo materijala potrebnog za elektroinstalacije, aluminijsku bravariju i ostale nužne elemente.

Novih sedećih mesta, u kombinaciji plave i bele boje, ukupno je 570, a njima treba dodati i 42 sedišta u VIP loži. U prizemlju stadionske zgrade nalaze se sanitarni čvorovi za publiku, četiri svlačionice, prostorije za ambulantu, doping-kontrolu, sudije i delegata. Na krovu su postavljeni solarni paneli. Sledi raspisivanje javne nabave, koja kreće početkom februara, za pomoćni teren sa umetnom travom. Ukupna vrednost ove faze iznosi četiri miliona kuna.

U toku je i završetak uređenja dva teniska terena koja se nalaze na jugozapadnom delu stadiona. Hrvatski teniski savez je potvrdio da su tereni usklađeni s pravilima tenisa koje propisuje Svetska teniska federacija, i da u potpunosti zadovoljavaju uslove za održavanje nacionalnih teniskih takmičenja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više