Novosti

Kronika

Пoмoгли дjeци Aфрикe

У Вojaкoвaчкoм Oсиjeку прoвeдeнa мeђунaрoднa хумaнитaрнa aкциja: Kao штo су чинили joш 70-тих гoдинa, сaдa су прикупили нoвaц зa пoмoћ у шкoлoвaњу дjeцe у Буркини Фaсo

J58p3ks1kgwvfz8c2ris7lr736r

Prilog akciji UNICEF-a

Mjesni odbor Vojakovački Osijek jedan od najaktivnijih na području Grada Križevaca, a prošlog tjedna dokazao se humanošću. Uključivši se u poznatu UNICEF-ovu međunarodnu humanitarnu akciju ‘Škole za Afriku’, organizirao je dvodnevno prikupljanje dobrovoljnih donacija. Članovi Odbora i drugi seoski aktivisti uspjeli su tako u dva dana obići svaku kuću te skupiti 700 kuna novčane pomoći. Donacija je namijenjena za pomoć u školovanju djece u Burkini Faso.

- Kad su djeca u pitanju, mora im se pomoći. Svatko mora dati koliko može. Djeca u Africi su među najsiromašnijoj i svaka pomoć je dobrodošla. Nadam se da će moja donacija biti od koristi za ljude koji žive u bijedi i siromaštvu. Najvažnije je da se djeca školuju i da imaju bolji život - rekao je Dragan Vitanović, mještanin Vojakovačkog Osijeka te dodao kako će uvijek pomoći kad je u pitanju UNICEF-ova akcija. Draganovo mišljenje podijelili su i njegovi susjedi.

- Rado ću pomoći, bolje dati novac za afričku djecu nego na neke nebitne stvari. Oni su sirotinja, a obični ljudi poput nas to najbolje shvaćaju. I nama je teško, no njima je još teže. Mnogi su gladni, bez kuće i ičeg drugog. To svi znaju i moraju dati neki prilog. Djeca i njihova budućnost su najvažniji - kazala je Katica Crnčić. Članovi Mjesnog odbora zadovoljni su velikim odazivom te najavljuju još sličnih plemenitih akcija u budućnosti.

- Podržali su nas svi mještani i na tome smo im zahvalni. Nadam se da će se na naš čin humanosti ugledati i druge sredine. Vojakovački Osijek, što je javnosti manje poznato, ovom akcijom nastavio je mjesnu tradiciju solidarnosti prema Africi. Prije više od 40 godina, tokom 70- tih, naši stariji mještani su donacijama pomagali mnogim afričkim zemljama u njihovim borbama za nacionalno i socijalno oslobođenje. Vjerujem da će mlađe generacije nastaviti u istom stilu. Ponosan sam na svoje sumještane jer su dokazali svoju ljudskost i civiliziranost - rekao je Miladin Vitanović, predsjednik Mjesnog odbora Vojakovački Osijek. Također je osudio činjenicu da u Burkini Faso, strane kompanije koriste dječji rad. Iz UNICEF Hrvatska najavljeno je kako će zbog plemenite donacije i vrijednog doprinosa u ostvarenju UNICEF-ovih ciljeva, Mjesnom odboru Vojakovački Osijek biti uručena službena zahvalnica.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više