Novosti

Društvo

Вoдoвoд у Вojaкoвцу

Циљ прojeктa je мнoгим крижeвaчким мjeстимa oмoгућити приступ вoднoм рeсурсу. Рaди сe o изгрaдњи нoвe вoдoвoднe мрeжe у дуљини oд 17,5 килoмeтaрa

Large informator vodovod  %c4%87irilica

Obilazak radova

Grad Križevci može se pohvaliti još jednim infrastrukturnim projektom. Riječ je o izgradnji nove vodovodne mreže u sklopu EU projekta "Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci".

Cilj projekta je da se mnogim križevačkim mjestima omogući pristup vodnom resursu. Radove koji se u tu svrhu izvode u Vojakovcu, obišli su nedavno križevački gradonačelnik Mario Rajn (Nezavisni), zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te direktorica Vodnih usluga Helena Kralj-Brlek. Da bi se izgradio budući vodovod iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka osigurano je 13,5 milijuna evra.

- Radi se o vodovodnoj mreži u duljini od 17,5 kilometara i Gradu Križevcima iznimno je bitno da uz podršku svih partnera na ovom projektu, posebice Hrvatskih voda, on napreduje prema očekivanjima kako bi naselja ovog dijela grada što prije dobila vodu - istaknuo je gradonačelnik Rajn.

Davor Vukmirić istaknuo je da je projekt bio kvalitetno pripremljen, što je rezultiralo dobivanjem sredstava iz Nacionalnog programa. Svi radovi su izvedeni u predviđenim rokovima, a njihov završetak očekuje se krajem iduće godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više