Novosti

Manjinski zastupnik

Mилaнкoвић je oбeшчaстиo пoлициjу

Жртвe нe сaмo штo нису дoбилe ништa, нeгo мoрajу држaви плaтити трoшкoвe пoступкa у кojeм су трaжилe сaтисфaкциjу зa свoje бoли, кoje су кao жртвe нeдвojбeнo прeтрпjeлe, рeкao je Бoрис Mилoшeвић

Large sabor

Nad Siskom se još nisu razišli oblaci rata (foto Nikola Čutuk/PIXSELL)

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević referirao se u Saboru na nedavnu odluku Županijskog suda u Sisku prema kojoj MUP svojem bivšem djelatniku i osuđeniku zbog ratnog zločina Vladimiru Milankoviću mora isplatiti 978.750 kuna troška za obranu od optužbi za ratni zločin počinjen na području Siska i Banije 1991. i 1992. godine.

Osim toga, Milankoviću će se refundirati i 167.000 kuna za troškove suda kojima je ishodio prethodni iznos. Milošević je kazao da je "Milanković obeščastio policijsku značku počinjenjem ratnog zločina i to nad građanima koje je trebao štititi". Ta vijest, naveo je, krije jedan veći problem o kojem treba govoriti i tražiti rješenje – za žrtve.

- Žrtve ne samo što nisu dobile ništa, nego moraju državi platiti troškove postupka u kojem su tražile satisfakciju za svoje boli, koje su kao žrtve nedvojbeno pretrpjele. Žrtve se opet viktimizira i to ovrhom od strane države – rekao je Milošević.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više