Novosti

Društvo

Latković pred oduzimanjem koncesije na Vruju

Skupština Splitsko-dalmatinske županije 6. prosinca odlučivat će o ponovnom oduzimanju koncesije tvrtki Point Split, u vlasništvu poduzetnika Stipe Latkovića, na pomorskom dobru uvale Vruja kraj Omiša

Large vruja

Devastacija uvale Vruja (foto Miroslav Lelas/PIXSELL)

Slobodna Dalmacija javlja kako će se na sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koja će se održati 6. prosinca, naći i točka dnevnog reda o oduzimanju koncesije tvrtki Point Split, u vlasništvu poduzetnika Stipe Latkovića, na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže, smještene u uvali na pola puta između Omiša i Makarske, popularnoj Vruji.

Podsjetimo da je na uzurpaciju pomorskog dobra i građevinske radove prošlo ljeto prosvjedom upozorila lokalna inicijativa, ukazujući na zabrane dolaska i kupanja u toj prekrasnoj uvali, kao i na probijanje ilegalnog puta od Jadranske magistrale do same plaže, preko zemljišta kojim upravljaju Hrvatske šume, s ciljem da se gostima resorta Vruja omogući dolazak i vozilima.

Županija bi od Latkovića mogla zatražiti napuštanje pomorskog dobra u roku od 90 dana. Split Point je koncesiju dobio ugovorom od 30. svibnja 2014. uz dva aneksa iz 2018. i 2020. godine.

Županija je već jednom oduzela pravo na korištenje priobalnog pojasa 2018. godine, ali je nakon Latkovićeve žalbe 2020. godine Ministarstvo mora poništilo odluku. Odluku o oduzimanju koncesije predlaže župan Blaženko Boban (HDZ), a na dnevni red je stavio predsjednik Skupštine Mate Šimundić (Domovinski pokret). Latković će nakon primitka odluke imati 15 dana za možebitnu (novu) žalbu Ministarstvu mora.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više