Novosti

Društvo

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode 2. srpnja u uvali Vruja

Organizatori manifestacije čiji je cilj ukazati na devastaciju prirode najavljuju da će u središnjem dijelu programa nazvanom "Melodije betoniranog Jadrana" nastupiti poznata imena domaće i regionalne glazbene scene

Large vruja

Drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode održat će se i ove godine 2. srpnja u uvali Vruja između Omiša i Makarske. Organizatori najavljuju i da će na ovogodišnjem izdanju sudjelovati niz javnosti poznatih lica, glazbenika, književnika, performera i ostalih umjetnika.

Središnje događanje je manifestacija "Melodije betoniranog Jadrana". Na glavnoj pozornici nastupit će dobro znana imena domaće i regionalne glazbene scene, a popis izvođača otkrivat će se u narednim danima.

Dobra je vijest, ističu organizatori, da na Vruju konačno stiže i psihijatar koji će pružati besplatnu psihijatrijsku pomoć osobama koje su se susrele s radom državnih institucija. "Bilo da ste hrabro gledali hrvatsko pravosuđe oči u oči ili ste imali posla s Poreznom upravom ili ste samo vadili osobnu iskaznicu, sve to konačno možete ispričati stručnoj osobi, naravno, ako uspijete doći na red", poručuju organizatori.

Psihijatar će vam pojasniti kako se nositi s napadima panike u čekaonicama, kako obuzdati emocije pred službenicima i kako ostati donekle priseban u Hrvatskoj. Na besplatnom psihijatrijskom savjetovanju žrtvama kontakta s državnim službenicima bit će riječi i o uspostavi Hrabrog telefona za legalne graditelje te SOS linije za žrtve sporog pravosuđa.U programu Festivala naći će se i "Ritualno prizivanje bagera - Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije". Državni inspektorat ispisao je pravomoćna rješenja za rušenje objekata u Vruji, ali se ona nikako ne provode, zbog čega organizatori zaključuju kako je očito molitva ono što je sve ove godine nedostajalo da se bageri pokrenu.

U pozivu na Facebook eventu objašnjeni su detalji: "Ovim putem pozivamo svu braću po mišalici i zajednice sestara Svetog Siporeksa i službenice bezgrešnog Gletovanja da se pridruže u zajedničkoj, masovnoj molitvi kojom ćemo, srca uzdignutih, a ruku raširenih u visine ka svevišnjim institucijama put Zagreba, zazivati ukazanje teške građevinske mehanizacije, jer je to jedino što još nismo pokušali kako bi se bespravni objekti na državnoj zemlji u Vruji za koje je izdano pravomoćno rješenje o rušenju, konačno uklonili".

Na ritualnom prizivanju bagera, uz prigodno paljenje tamjana i kadulje šaman će uzvikivati OOOOOOOOOOOOOOOM, a molitelji će biti pozvani da se uhvate za ruke, zatvore oči, mislima zazovu bager tako da ga što stabilnije vizualiziraju i vođeni šamanovim mantranjem ponavljaju njegove riječi:"OOOOOOM BAGER OOOOOOOMDRŽAVNI INSPEKTORATU POŠALJI NAM BAGEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMAKO NEMAŠ MOŽE I PIKAMEROOOOOOOOOOOOOOOOM"Uz to će biti organizirana i podjela prigodnih amajlija, koje, ako se ispravno nose služe ubrzavanju rada državnih institucija.

Sve je to samo dio bogatog programa koji očekuje posjetitelje na prosvjednom Festivalu koji je postao nacionalni simbol devastacije prirode. Festival se ove godine održava kako bi ukazali na sve devastacije u čitavoj Hrvatskoj. Više možete pročitati ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više