Novosti

Kronika

Свeтaц кojи хoдa

Kњигa ‘Пaтриjaрх Пaвлe - свeтaц кojeг смo пoзнaвaли’, нoвинaрa, књижeвникa и публицистe Ђoрђa Рaндeљa из Нoвoг Сaдa, прeдстaвљeнa je у Српскoм културнoм цeнтру Вукoвaр

Wdrgykx9x4pntcvo5l46kzqykw8

Đorđe Randelj

Knjiga ‘Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali’, novinara, književnika i publiciste Đorđa Randelja iz Novog Sada, predstavljena je u Srpskom kulturnom centru Vukovar. Kao novinar novosadskog Dnevnika, Randelj je krajem 80-tih godina prošlog veka dve godine boravio na Kosovu gde je upoznao tadašnjeg vladiku raško-prizrenskog, kasnije patrijarha srpskog Pavla koji je na njega ostavio snažan utisak.

Od ukupno čak 25 knjiga koje je napisao, ‘Otkriće Biblije’ je Randeljevo kapitalno delo, ali ono nije toliko popularno kao knjiga o patrijarhu Pavlu, što je, kako i sam autor kaže, razumljivo zbog ličnosti o kojoj je pisao. Randelj ističe da je u svojim delima nastojao da piše jednostavnim jezikom koji je razumljiv svakome.

- Knjigu o patrijarhu Pavlu sam napisao kao da pišem o Novaku Đokoviću, kao o jednom savremeniku kojem se divi ceo narod. Pisao sam kako sam ga nagovarao da ne ide autobusom nego da ga ja vozim po Kosovu službenim automobilom redakcije što mi je omogućilo da s njim razgovaram i kasnije napišem knjigu - otkrio nam je Randelj i dodao je narod patrijarha zbog njegovih osobina, pre svih skromnosti, još za života s pravom prozvao ‘svecem koji hoda’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više