Novosti

Kronika

Struja za 50 domaćinstava

Delegacija HEP-a u turneji po Bukovici i Zagori: Električna energija će biti ponovo uvedena u Parčiću, Baljcima i Borkovićima

U0tl5cm2l1ev0japfpzh58vcgkj

Ipak se kreće – HEP obnavlja mrežu (foto PIXSELL)

Predstavnici HEP Operatora distribucijskog sustava (ODSBranko Jurišić, koordinator programa za reelektrifikaciju SIOKrešimir Ugarković, direktor sektora za imovinu HEP ODS-a obišli su područje Kistanja, gdje su s načelnikom Općine Goranom Reljićem i Šibensko-kninskom dožupanicom Anjom Šimpragom razgovarali o procesu reelektrifikacije sela Parčić. U tom selu od ranije tri domaćinstva imaju solarne panele, dok je 17 domaćinstava koja nemaju priključke stavljeno na listu prioriteta.

Predstavnici HEP-a istog dana obišli su i selo Baljci u općini Ružić kod Drniša gdje je reelektrifikacija u toku.

- Do sada su priključena tri domaćinstva, kod daljnja tri je priključenje u toku, a planirano je da bude priključeno dvadeset domaćinstava. Troškovi priključivanja u ovom selu iznose miliona kuna - rekao je Jurišić.

Dan kasnije, delegacija je obišla zaselak Borkovići u selu Otišić kod Vrlike gdje je potrebno priključiti struju u osam domaćinstava. U toku je faza projektiranja vodova i trafo-stanice, a do septembra trebala bi stići građevinska dozvola. S delegacijom je bio zamjenik predsjednika VSNM-a Splitsko-dalmatinske županije Dušan Stojanac.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više