Novosti

Politika

Radnička fronta: Veteranske udruge su trojanski konj tajkunizacije

‘Veliki ‘domoljubi’ prosvjeduju kad se dira u njihove povlastice i kad je to potrebno njihovim šefovima u HDZ-u, ali nemaju ništa protiv da se krčmi narodna imovina, a još manje protiv toga da oni na tome zarade’, poručili su iz Radničke fronte povodom zahtjeva dijela veterana da im se dodijele dionice HEP-a

814jyn4ov7o2ncvx5ltpmk30od1

Iako to od 2010. godine nije zakonska obveza, čelnici veteranskih udruga jučer su kazali kako očekuju da će premijer Andrej Plenković dio HEP-ovih dionica, koje su namijenjene prodaji, prenijeti u Fond hrvatskih branitelja. Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, tom je prilikom zatražio i da se prijenos dionica privatiziranih tvrtki vrati kao obaveza propisana zakonom. Povodom najnovijih zahtjeva veterana, danas se priopćenjem oglasila Radnička fronta.

Kako navode, u ratu u Hrvatskoj 1991.-1995. sudjelovalo je više stotina tisuća ljudi, od kojih većina danas normalno živi, ne naziva se ‘braniteljima’, ne traži posebne povlastice, niti se smatra boljima od drugih.

‘Međutim, postoji manjina tih veterana - redom s ogromnim penzijama i viškom vremena - koji su profesionalci. Nazivaju se ‘braniteljima’, govore tobože u ime svih ljudi koji su bili u ratu i misle da imaju pravo svima govoriti što i kako trebaju raditi i živjeti, te da su vrhunski arbitri ‘domoljublja’. U stvarnosti oni nisu ništa drugo doli HDZ-ovi plaćenici, što se recentno vidjelo po šatorašenju. Svojim inzistiranjem na često proustaškom i fašistoidnu traženju ‘neprijatelja’ u ‘Jugoslavenima’, ‘komunistima’, Srbima, pederima i sl., oni su zapravo korisni idioti kapitala jer se bore protiv onih koji pokušavaju artikulirati ideje o socijalno pravednom društvu, skrećući teme na plemensko-fašistoidne ideje, kako bi se očuvao status quo, tj. siromaštvo, bijeda i nejednakost u kojem živimo. Da to nisu nikakve špekulacije, vidi se po tome što im je jedan od vođa notorni tajkun Josip Klemm. No još je bolji primjer veteranskih udruga kao agenata tajkunizacije i tajkunske države to što su oni jedni od odgovornih za prepuštanje INA-e u strano privatno vlasništvo te da sad opet traže da im se prepusti i dio dionica HEP-a’, nastavlja se u priopćenju.

‘Ti veliki ‘domoljubi’ prosvjeduju kad se dira u njihove povlastice i kad je to potrebno njihovim šefovima u HDZ-u, ali nemaju ništa protiv da se krčmi narodna imovina, a još manje protiv toga da oni na tome zarade. To što će 2 milijarde dobiti od HEP-a umjesto u proračun ići u privatne džepove te što će svi plaćati skuplju struju, a što će HEP-ova infrastruktura propadati (kao što vidimo i u slučaju Hrvatskog telekoma, kojemu je neisplativo ulagati u novu optiku pa imamo najlošiji i najskuplji internet u Evropi), to našim ‘braniteljima’ nije bitno. Njima je samo bitno da je HDZ na vlasti, a da svoju savjest, potkoženu finim penzijama i parama iz fondova od rasprodaje narodne imovine, umire fantazijama o ‘velikoj ljubavi prema Hrvatskoj’ - istoj onoj Hrvatskoj koju rasprodaju, na kojoj zarađuju i parazitiraju i u čijem uništavanju i dalje aktivno sudjeluju, braneći političko-ekonomski poredak koji je zemlju doveo na prosjački štap’, poručuju iz Radničke fronte i podsjećaju da je Hrvatska 2015. imala za 27 posto niže realne plaće nego 1978. godine, kao i da je BDP je 2013. bio za 7,1 posto niži nego 1986.

‘To je ta Hrvatska - sluga Washingtona i Bruxellesa, u kojoj ni nogometna reprezentacija više nije naša, nego je privatizirana - za koju se bore ‘braniteljske’ udruge’, zaključili su.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više