Novosti

Kronika

Promocija SDF-ovog magazina Nada

U baranjskom Kamencu, u nedjelju 25. septembra, s početkom u 12.00 sati, održat će se promocija magazina "Nada" čiji je izdavač Srpski demokratski forum, a koji izlazi kao podlistak "Novosti"

Large nada

U nedjelju, 25. septembra, u Vinariji Horvat (Budžak bb, Kamenac, Baranja) održat će se promocija SDF-ovog društvenog magazina "Nada", koji je počeo izlaziti 2021. godine i do sada je izišlo 19 brojeva, u okviru tjednika "Novosti".

"Nada" je magazin koji se bavi različitim društvenim temama, kulturom, umjetnošću, znanošću, zdravljem, jezikom, sportom, hranom i domaćom kuhinjom. "Nada" nastoji da uz sebe veže znanstvenike, umjetnike, stručnjake, profesore, inženjere, sportaše, doktore, glumce, režisere, književnike i brojne druge osobe koje uspjesima u svojem profesionalnom životu razvijaju društvo i šire prostore slobode.

U "Nadi" pretežno pišu, promišljaju i istražuju autorice. Najveći dio prostora list je posvetio upravo ženama, nastojeći da izbalansira situaciju u kojoj su one medijski manje vidljive i zastupljene. Jednako tako, na stranicama 'Nade' svoje mjesto pronalaze osobe različitih narodnosti i identiteta, različitih afiniteta i pogleda na svijet.

"S obzirom na navedeno, uz prezentaciju samog lista i prve godine pisanja i rada, dan ćemo provesti  baveći se i temom lokalnog ženskog aktivizma. Pozivamo vas da nam se u tome pridružite kako bismo zajedno raspravljali i promišljali ovu važnu temu. Pozivamo vas da dan provedete u nadasve ugodnom ambijentu vinarije Horvat, sa zanimljivim i ugodnim sugovornicama i sugovornicima", poručuju iz Ureda Srpskog demokratskog foruma, kao izdavača Nade, najavljujući dva panela ("Nada" na kojem će se predstaviti list te "Nada oko nas" o lokalnom ženskom aktivizmu) i koncert.

Uz SDF, partneri su udruge Generator, Mladforma i Nansen dijalog centar iz Osijeka te Fantast, Baranja alternativa, KUD ZZ Mandić i pododbor "Prosvjete" iz Kneževih Vinograda

Inače, u novom broju "Nade" od petka možete pročitati veliki intervju sa Želimirom Perišem, nagrađivanim zadarskim književnikom, programerom i gejmerom, novu kolumnu Olje Savičević Ivančević, te niz zanimljivih tema i rubrika…

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više