Novosti

Društvo

Preminuo istaknuti novinar Vladimir Matijanić

Matijanić je u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri otkrio mnoge afere. Poznat je kao jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara, ali i analitičara. Autor je knjige "Kerum i propadanje Splita"

Large vladimir matijani%c4%87 goran stanzlpixsell

Vladimir Matijanić (1972-2022) (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Istaknuti novinar Vladimir Matijanić preminuo je danas u 51. godini života, javlja Dalmatinski portal. Radio je u Slobodnoj Dalmaciji kao novinar i urednik, nekoć je pisao za Feral Tribune, a posljednje vrijeme radio je i na Indexu.

Matijanić je u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri otkrio mnoge afere. Poznat je kao jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara, ali i analitičara. Autor je knjige "Kerum i propadanje Splita".

Otkrio je falsificirani magistarski rad šefa HSP-a Ante Đapića, a zbog otkrića o problematičnom doktoratu HDZ-ovca Vice Mihanovića, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Splita, te nizu tekstova o toj temi na Indexu, dobio je i novinarsku nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. Matijanić je tom prilikom rekao: "Ja sam sad primio nagradu, a za tri mjeseca idem na sud za istu seriju tekstova jer je gospodin doktor tužio".

"Čitatelji će ga pamtiti po tekstovima, mi koji smo s njim radili po pedantnosti koju je posvećivao ama baš svakoj rečenici u tim tekstovima. Nijedan nije mogao otići u tiskaru, a da ga on ne pročita nekoliko puta. A onda još koji put. Sve to nakon lektora i redaktora. Tekst s greškom ili neizbrušenom sintaksom za njega je bio ravan neobavljenom poslu, gotovo javnom sramoćenju. S istim radnim fanatizmom pristupao je sugovornicima", piše Slobodna Dalmacija.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više