Novosti

Kronika

Oбишли мaнaстирe и Бaњa Луку

Jeднoднeвнo пoклoничкo путoвaњe: Oргaнизaтoри путoвaњa, двojицa пaрoхa, Димитрић и Toдoрoвић, пoзнaти су кao нajaктивниjи свeштeници

4wv5pchuhlx4s72do6jsyk2xruh

Koprivnička i velikopoganačka parohija, 1. decembra organizirale su jednodnevno pokloničko putovanje u manastire banjalučke i slavonske eparhije. Pravoslavni vjernici posjetili su veći broj sakralnih objekata Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Hrvatskoj i Republici Srpskoj (BiH). Organizatori putovanja bili su Branislav Todorović, paroh velikopoganački te sveštenik Radovan Dimitrić, paroh koprivnički, a posjećeni su manastiri u Gomionici, Moštanici i u Jasenovcu. Vjernici su obišli Banja Luku te tamošnji saborni hram Hrista Spasitelja.

- Goste iz zagrebačko - ljubljanske Eparhije gostoljubivo je primio nastojatelj Manastira Gomionici jeromonah Metodije Kragulj sa sestrinstvom. Poslije ugodno provedenog vremena u ovom svetom Manastiru, koji se uskoro priprema za proslavu manastirske slave Vevedenja Presvete Bogorodice, poklonici su se uputili ka Banja Luci, odakle su put nastavili i svoje putešestvije okončali u Manastiru Sv. Jovana Krstitelja u Jasenovcu - rekao je Radovan Dimitrić. Dvojica paroha, Dimitrić i Todorović, u SPC-u na sjeverozapadu Hrvatske poznati su kao najaktivniji sveštenici. Dosada su, pored crkvenih aktivnosti, bili organizatori brojnih akcija i društvenih inicijativa u kojima je učestvovao i veliki broj vjernika.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više