Novosti

Kultura

Kaрлoвчaни и Kрњaчaни у Бaњaлуци

Tридeсeт и пeт члaнoвa пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa из Kaрлoвцa и Kрњaкa oдржaли пригoдни кoнцeрт тe мaлу излoжбу у лoкaлнoм Дoму културe у Бaњaлуци кojи сe нaлaзи нa прoстoру нeкaдaшњe твoрницe тeлeвизoрa "Руди Чajaвeц"

Large odmah banja luka %c4%87irilica

Domaćinima je poklonjeno šest slika

Trideset i pet članova pododbora SKD-a Prosvjeta iz Karlovca i Krnjaka posjetili su Banjaluku i tamo održali prigodni koncert te malu izložbu. Domaćinima su poklonili šest svojih radova nastalih u različitim tehnikama na nekoj od likovnih kolonija koje je karlovački pododbor organizirao. O radu sekcije govorio je predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić, a o likovnoj umjetnosti i slikanju akademski slikar i profesor Nedjeljko Tintor.

Sve je to održano u lokalnom Domu kulture koji se nalazi na prostoru nekadašnje tvornice televizora "Rudi Čajavec". Nastupe je pratilo oko 150 gledalaca, a koncert je trajao dva sata.

Karlovčanima i Kordunašima domaćini su bili Kulturno društvo Prosvjeta iz Banjaluke na čelu s predsjednikom Milanom Bojanićem i Udruženje radnika i invalida rada koji su radili u Hrvatskoj, a sada žive u Republici Srpskoj, na čelu s predsjednikom Nikolom Puzigaćom.

- Obišli smo spomenik NOB-u autora Antuna Augustinčića, izuzetno smo bili dočekani, ugodno smo se proveli i vrlo smo zadovoljni nastupom i prijemom publike. Naš nastup su popratili i novinari sa Radio-televizije RS-a, a sreli smo i mnogo naših ljudi sa Korduna koji sada žive u Banjaluci i drugdje.

Razmijenili smo informacije i novosti i vratili smo se u nedjelju predvečer puni lijepih dojmova – kazao je predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić. Krnjačane je predvodio načelnik općine Perica Matijević koji i sam nastupa u folklornoj sekciji.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više