Novosti

Kronika

IMT opet na oranicama

Dobra vijest za poljoprivrednike diljem Hrvatske i regije: Novi vlasnik fabrike iz Rakovice obećava oživljavanje proizvodnje najpopularnijeg traktora

60szyr947ueiubsh7w0vzx6upjq

IMT 533 deluxe – čuveni model 

Čuveni traktor IMT ponovo će se nakon višegodišnje pauze uskoro naći na srpskim njivama, ali i u regionu, po svemu sudeći i na hrvatskim poljima gdje je to uvijek bio jedan od najomiljenijih modela ovdašnjih poljoprivrednika. Beogradska Industrija mašina i traktora u stečaju prodana je ovih dana indijskoj firmi Tafe kao jedinom ponuđaču za 560.000 eura.

Prilikom potpisivanja ugovora, direktor za evropsko tržište TAFE-a Kamal Ahuđa je rekao da će se u Srbiji proizvoditi traktori pod IMT brendom. Prodavat će se u jugoistočnoj Europi, a kasnije i na ostalim tržištima. Nova fabrika traktora će se nalaziti na novoj lokaciji. Prema prvim procjenama prvi traktori će biti proizvedeni za godinu dana, a očekivanja su da bi se u prvih pet godina moglo proizvesti oko 5000 traktora.

Industrija motora i traktora je prije tridesetak godina proizvodila godišnje čak 40.000 traktora, da bi ta brojka pala na svega 600 pred gašenje. IMT je krajem 2015. godine otišao u stečaj, te su ostali ogromni dugovi i gubici.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, nakon potpisivanja ugovora s indijskim partnerima je istaknula da se u Srbiji ponovo očekuje pokretanje ozbiljne proizvodnje traktora. Rekla je kako je cilj da se već na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji se održava u maju, predstavi novi IMT traktor.

Iz Indijske kompanije najavljuju da će po pokretanju proizvodnje aktivirati i partnere i distributere u bivšim jugoslovenskim republikama pa se očekuje da će se popularni IMT-ovi traktori uskoro vratiti na njive u Hrvatskoj.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više