Novosti

Kronika

Гoл му je суђeн

Teoдoр Jaндрић, рукoмeтни oмлaдински рeпрeзeнтaтивaц Србиje, припрeмa сe зa Eврoпскo кaдeтскo рукoмeтнo првeнствo, кoje ћe сe oдржaти у Зaгрeбу и Koпривници oд 11. дo 21. aвгустa

Wkj1tlwkphisisw02j4sihpslgj

Nadamo se medalji - Teodor Jandrić

Kao i svake godine do sada, iz Obrovca pored Bačke Palanke u Srbiji k baki Miri i djedu Ninku u Karlovac je došao unuk Todor Jandrić koji je nedavno postao punoljetan. No, ove godine došao je ranije jer se kao omladinski reprezentativac Srbije u rukometu morao vratiti na pripreme za nadolazeće

Evropsko kadetsko rukometno prvenstvo koje će se održati u Zagrebu i Koprivnici od 11. do 21. avgusta. Todor je golman koji je završio treći razred Srednje poljoprivredne škole, smjer veterinarski tehničar i na jesen će pohađati četvrti razred . Svi njegovi sadašnji planovi su vezani uz sport. Kada maturira, planira upisati Fakultet za fizičku kulturu ili nešto ekonomskog ili društvenog smjera tako da uz bavljenje sportom može paralelno i studirati. Sportom se počeo baviti 2009. godine, kada je imao 11 godina. Pošto je mnogo viši od kolega, otac mu je predložio da se počne baviti rukometom. Najprije je Todor počeo sa nogometom i uvijek je morao braniti što mu se nije sviđalo pa je prestao, ali gol kao da mu je bio suđen.

- U Bačkoj Palanci je u to vrijeme bio dobar rukometni klub ‘Sintelon’ i to je bio razlog za početak bavljenja tim sportom - priča nam Todor. Promijenio je više klubova i svagdje se zadržavao kraće vrijeme, po godinu dana, da bi zadnjih nekoliko godina bio igrač Vojvodine iz Novog Sada, člana Super rukometne lige Srbije, najvišeg rukometnog ranga. To mu je otvorilo vrata reprezentacije. Odigrao je i više utakmica za seniorsku momčad, kao drugi golman, a sada igra na posudbi u Inđiji, gdje stječe neophodno igračko iskustvo.

- Na prvenstvu će nastupiti 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe. Srbija je u grupi D i igra u Koprivnici, a sa nama su još ekipe Poljske, Portugala i Njemačke. Očekujemo da prođemo grupu i plasiramo se među osam najboljih, a cilj nam je i medalja. U Karlovcu se odmaram uoči predstojećih priprema i prvenstva. Uvijek rado dođem k baki i djedu i kupati se na Korani - kaže Todor.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više