Novosti

Kronika

Ђурђeвдaн и у Kусoњaмa

Oвaj црквeни прaзник кojи сe трaдициoнaлнo слaви у сeлу биo je приликa дa сe људи, oсим вeсeљa штo присуствуjу литургиjи, нaкoн дужeг врeмeнa видe и дружe, с oбзирoм нa oгрaничeњe крeтaњa рeкao je Mилaн Koзлoвић, прeдсjeдник ВСНM-a Пaкрaцa

Yafa1gxqvsaw43dy2ym4n7exyv3

Nakon više od mjesec i pol dana, u Kusonjama je za Đurđevdan, 6. maja, služena liturgija i obilježena slava crkve Sv. Georgija. Liturgiju je služio paroh pakrački protojerej stavrofor Đorđe Teodorović, a prisustvovalo joj je 20-ak vjernika koji su se držali propisanih protuepidemioloških mjera, odnosno propisanog razmaka.

- Ovaj crkveni praznik koji se tradicionalno slavi u selu bio je prilika da se ljudi, osim veselja što prisustvuju liturgiji, nakon dužeg vremena vide i druže, s obzirom na ograničenje kretanja - rekao nam je Milan Kozlović, predsjednik VSNM-a Pakraca i predsjednik Mjesnog odbora u selu. – Ljudi su se disciplinirano pridržavali mjera, pa druženja nije bilo ni po kućama, rekao je izrazio očekivanje da će popuštanje mjera dovesti do omogućavanja skupova.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više