Novosti

Kultura

Aнeгдoтe o лeгeндaмa

Mилaн Цaци Mихaилoвић, глумaц бeoгрaдскoг Aтeљea 212, у Српскoм дoму у Вукoвaру извeo je прeдстaву у кojoj спoмињe цeлу плejaду глумaцa кojи су oстaвили нeизбрисив трaг у српскoм пoзoришту и филму

Large informator anegdote  %c4%87irilica

Milan Caci Mihailović

Predstavu "Cacijev uspomenar", izveo je u Srpskom domu u Vukovaru Milan Caci Mihailović, dugogodišnji glumac beogradskog Ateljea 212, režiser komada u kojem je ujedno i jedini akter. "Cacijev spomenar" je komad koji donosi anegdote sa predstava, proba, sa okupljanja u pozorišnom bifeu, koje je autor tokom godina rada zapisivao.

U svojim zapisima spominje celu plejadu odličnih glumaca, poput Zorana Radmilovića, Miodraga Andrića - Ljube Moljca, Ljube Tadića, Taška Načića, Bate Stojkovića, Dragana Nikolića i mnogih drugih koji su ostavili neizbrisiv trag u srpskom pozorištu i filmu.

- Nastojao sam da zabeležim bar delić tog duha kojeg, nažalost, više nema -  rekao je Mihailović. Otkrio je da je predstava nastala sasvim slučajno, kada je zbog bolesti Ružice Sokić trebala da bude otkazana predstava za koju je publika već kupila karte.

- Kako bi ispoštovali publiku, predložio sam da sam izađem na pozornicu i improvizacijom pokušam da nas opravdam - ispričao nam je Caci kako je to izgledalo 2013. godine. dodajući da na kraju "niko nije vratio kartu". Kako je rekao, predstava je izvedena sigurno 130 puta, a priče je objavio u tri "Uspomenara", dok je četvrta knjiga vezana samo uz neprikosnovenog Zorana Radmilovića.

- On je bio majstor improvizacije i to nije mogao bilo koji glumac - prisetio se Caci nekoliko anegdota i čuvenih Radmilovićevih rečenica u još čuvenijem "Radovanu trećem". Gošća na predstavi bila je dugogodišnja koleginica Jelica Sretenović, široj publici možda najpoznatija iz kultne porodične TV serije "Bolji život" gde je igrala lik Koke, simpatične, sekretarice bez dlake na jeziku.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više