Novosti

Kronika

Звeздa – Koрдунaши 5:2

Вeтeрaнски сусрeт пoвoдoм 70. гoдишњицe нoгoмeтa нa Koрдуну: Oдигрaнa je приjaтeљскa утaкмицa вeтeрaнa Црвeнe Звeздe и вeтeрaнa Рeпрeзeнтaциje Koрдунa, кojи живe у Србиjи

Sedam decenija aktivnog bavljenja nogometnom na Kordunu obilježeno je i u Beogradu, gdje živi veliki broj igrača koji su nekada igrali u ovdašnjim klubovima.

U Vojniću ovaj je jubilej obilježen još ljetos, na tradicionalnoj Zelenoj noći NK Petrove gore,. Nažalost, zbog nedostatka novaca igrači iz Vojnića nisu otputovali u Beograd, pa je jubilej obilježen odigravanjem prijateljske utakmice veterana Crvene Zvezde i veterana Reprezentacije Korduna, koji žive u Srbiji u srijemskom selu Vojka.

Zvezdaši su pobijedili sa 5:2 (3:1). Druženje je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu hotela ‘Vojvodina’ u Staroj Pazovi uz prigodne poklone sa obje strane. Prisutne su u ime domaćina pozdravili Petar Šaula, predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša u Beogradu, a u ime veterana Crvene zvezde v.d. sekretara Branimir Kantar.

Reprezentacija Korduna igrala je u sastavu : B. Trbojević, M. Crevar, N. Kalinić, M. Vujasin, P. Lončar, D. Bolić, P. Kartalija, Ž. Maćešić, J. Savić, M. Arlov i R. Šarić. Igrali su još G. Mišćović, M. Božić, D. Dejanović, Z. Martinović, M. Jović, M. Tesla, M. Mihajlović, M. Jerosimić, N. Vučinić i M. Milivojević. Ekipu je vodio selektor Mihajlo Mišo Bošnjak.

Crvena zvezda igrala je u sastavu: B. Ratković, D. Šarac, Z. Nikolić, V. Bratić, B. Nikolić, D. Stevović, D. Aćimović, D. Škorić, V. Sinđić, V. Tintor i N. Vanić. Igrali su još M. Bursać, M. Đaković, A. Petrović, D. Turkalj i V. Nikolić. Trener je bio Jovan Kule Aćimović.

Utakmicu je sudila sudijska trojka: glavni arbitar M. Stojić iz Gline, pomoćnici M. Roknić iz Topuskog i D. Banda iz Karlovca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više