Novosti

Kronika

Veselo na jagodnjačkoj Gmajni

Društveni kup SRD-a ‘Dravica’ u pecanju za djecu: Nagrade seniorkama koje su postale ekipne viceprvakinje Hrvatske uručio je načelnik Stevo Mlinarević

38q344nh4lqi7xuowj9cqdyclq6

Kup-takmičenje kadeta SRD-a 'Dravica' na kanalu Gmajna

Na 64. Kupu Hrvatskog športskog ribolovnog saveza (HŠRS), koji je održan od 14. do 16. jula ove godine na Staroj Dravi kod Bilja, u kategoriji seniorki učestvovala je i mlada ekipa Sportskog ribolovnog društva ‘Dravica’ iz baranjskog opštinskog središta Jagodnjaka, u sastavu: Milica Nedić, Đurđa Gligorić i Dragana Đorđević, i osvojila drugo mjesto, što je jedan od najvećih ekipnih ili pojedinačnih uspjeha sportista iz Općine Jagodnjak.

Tim povodom na kanalu i izletištu Gmajna kod Jagodnjaka održan je prošlog mjeseca Društveni kup SRD-a ‘Dravica’ u pecanju za djecu. Uz takmičenje, tad je organizovana i tombola za takmičare, ručak za sve prisutne, dodjela nagrada seniorkama te vožnja u čamcu i vožnja konjskom zapregom. Nagrade seniorkama koje su postale ekipne viceprvakinje Hrvatske uručio je načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević. On se tom prilikom zahvalio trima gracijama – mladim damama na promoviranju i sporta i te male baranjske opštine, uručivši im ‘skroman poklon’, koji ih je poprilično iznenadio: tri prelijepe ‘otkačene torbice’, ali ne i prazne! Uz etui s pisaćim priborom, u torbicama je bio i određeni novčani iznos, čija je visina ostala tajna.

Na samom početku Društvenog kupa prisutne je pozdravio predsjednik SRD-a ‘Dravica’ Željko Đekić, a potom je tajnik i voditelj takmičarskih disciplina Željko Nedić upoznao takmičare s pravilima kupa, u kome je učestvovalo 17 kadeta. Pri izvlačenju startnih brojeva svaki kadet dobio je kapu s logom društva i sistem za lov kedera te mamce i prihranu za ribe. Startni broj u ribolovu ujedno je bio i broj za tombolu. Za najbolje pecaroše bile su osigurane prigodne nagrade: meredov, kutija za pribor i čuvarka za ribu, dok su se na tomboli mogle dobiti majice s logom društva, PVC-zmajevi i sistemi za lov ribe, koje je sponzorirao Davor Merda iz Belog Manastira.

Najhrabriji kadeti provozali su se po Gmajni u malom čamcu uz kontrolu Željka Nedića, a ujedno i posipali ‘hidrat’ po vodi radi dezinfekcije i odstranjivanja algi, koje su se pojavile uslijed velikih vrućina i nestanka kisika. Istovremeno je OPG Povoljnjak priredio konjsku zapregu, koja je pojurila uređenim izletištem, uz smijeh i širom otvorene oči od straha te uz obavezne mušice i obade.

Druženje uz čačkalice i piće potrajalo je do kasnih poslijepodnevnih sati. A na samom kraju veselom društvu na Gmajni pridružila se grupa konjanika iz Mađarske. Iako se zbog različitih jezika nisu mogli razumjeti, članovi SRD-a ‘Dravica’ počastili su ih kako i dolikuje dobrim domaćinima. Prema riječima svih učesnika, bio je to dan za pamćenje - jer tako to radi SRD ‘Dravica’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više