Novosti

Društvo

Uljanik na sniženju

Poseban dramatizacijski naboj osigurava činjenica današnjeg statusa Uljanika koji država neuspješno pokušava preprodati. Škver se odsad prodaje maltene upola cijene u odnosu na onu iz svibnja, istaknutu u prethodnoj javnoj dražbi

Large intrigator  lasi%c4%87

(foto Srecko Niketić/PIXSELL)

Ovogodišnji filmski festival u Puli zatvoren je dokumentarcem "Brod" Elvisa Lenića, a glavni junak tog djela je tamošnje brodogradilište Uljanik. Ili je prije riječ o antijunaku, znamo li da je ta najveća istarska tvornica u biti prezrena i napuštena, pa još samo nekolicina radnika održava minimum proizvodnje.

Poseban dramatizacijski naboj osigurava činjenica današnjeg statusa Uljanika koji država neuspješno pokušava preprodati. Škver se odsad prodaje maltene upola cijene u odnosu na onu iz svibnja, istaknutu u prethodnoj javnoj dražbi.

Nitko se od zainteresiranih nije javio u roku, mada je češka kompanija CE Industries, inače vlasnik slavonskobrodskog Đure Đakovića, nedavno ponudila 20 milijuna eura. Država je to zanemarila, potražujući 25 milijuna, a danas traži nepunih 14 milijuna eura, što jasno ukazuje na indolenciju i nemar.

Od pulskog brodograđevnog diva ostadoše tek navozi, zemljište interesantno mešetarima te poduzetnicima u turizmu, i opori kadrovi dokumentarnih filmova. Onaj koji potpisuje Elvis Lenić rezultirao je dodatnim efektom, sudeći po izvještaju koji smo pročitali na portalu Istra 24.

Na projekciji filma je počasna loža, uobičajeno mjesto gužvanja političara iz svih stranaka, ostala sasvim prazna, logično, jer na karmine zaista ne dolaze oni koji su pokojnika inicijalno poslali u smrt.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više