Novosti

Kronika

U Puli u nedjelju 13. Dani srpske kulture u Istri

Od 19 sati u Domu počinje kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju Ansambl narodnih igara "Prosvjete" te Tamburaški orkestar i solisti iz Vukovara, dok će članovi "Prosvjete" iz Bijelog Brda prikazati pudarske običaje

Large ani pula 2  1

U Puli će 19. septembra biti održani 13. Dani srpske kulture u Istri. Cjelodnevnu manifestaciju organizira Zajednica Srba u Istri u suradnji s Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Srpskim narodnim vijećem, Istarskom županijom i Gradom Pula.

Manifestacija počinje u 10 sati prezentacijom obrta – starih zanata od pruća i narodnih suvenira i rukotvorina na Trgu Portarata. U isto vrijeme u Domu Hrvatskih branitelja otvara se izložba radova Dušana Tatalovića iz Pule i ikona Biljane Erić iz Vukovara.

Od 19 sati u Domu počinje kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju Ansambl narodnih igara "Prosvjete" te Tamburaški orkestar i solisti iz Vukovara, dok će članovi "Prosvjete" iz Bijelog Brda prikazati pudarske običaje. Da sve ne ostane samo na plesu i pjesmi, predviđena je degustacija jela i pića s istoka Hrvatske koju priprema pododbor "Prosvjete" iz Vukovara, najavio je za Novosti Miomir Jeremić, predsjednik Zajednice Srba u Istri, izrazivši žaljenje što je održavanje manifestacije ograničeno zbog protivepidemioloških mjera.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više