Novosti

Kronika

Tитулe кoбaсичaримa

Нa сajму "С клoбaсицoм у Eурoпу" прeдстaвљeнa je бeљскa кулинoвa сeкa "Црнa слaвoнскa", кoja je oсвojилa шaмпиoнску титулу, кao и слaвoнскa кoбaсицa jaгoдњaчкoг OПГ-a Mилoрaд Стojкoвић. Злaтну мeдaљу зa кoбaсицу oсвojиo je бeлoмaнaстирски OПГ Слoбoдaн Стaнкoвић

Large 6

Slobodan Stanković na sajmu

Trećeg majskog vikenda ove godine, u istarskom Svetom Petru u Šumi, održan je osmi sajam "S klobasicom u Europu". Organizator je bila Općina Sveti Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, ministarstava, Istarske županije, udruga te brojnih sponzora i podupiratelja. Ove godine ukupno su ocijenjena 123 uzorka kobasica i salama iz Hrvatske, BiH te Slovenije. Ocjenjivanje je održano u osam kategorija, a ocjenjivalo se 16 hrvatskih i slovenskih senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem i naučnim vrednovanjem kobasica i salama.

Belomanastirska "Udruga proizvođača kulena – Baranjski kulen" predstavila je tradicionalne proizvode, među kojima i beljsku kulinovu seku "Crna slavonska", koja je osvojila šampionsku titulu, kao i slavonska kobasica jagodnjačkog OPG-a Milorad Stojković. Zlatnu medalju za kobasicu osvojio je i belomanastirski OPG Slobodan Stanković.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više