Novosti

Kronika

Poziv: Ljetna škola srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba organiziraju ljetnu školu srpskog jezika i kulture koja će se održati od 20. jula do 1. augusta 2017. godine na otoku Viru. Prijave su otvorene do 5. maja

Lg1nhm0tn6ih0ohillywv8u602d

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’. Škola će se održati od 20. jula do 1. augusta 2017. (1. grupa 20.7. – 26.7., 2. grupa 26.7. – 1.8.) u odmaralištu ‘Cvrčak’ na otoku Viru.

Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 m od mora, sa vlastitim ograđenim dvorištem, sigurnim za igru učenika. Sobe su višekrevetne sa pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Cilj Ljetne škole je stjecanje znanja o kulturi i jeziku srpskog naroda, kao i očuvanje i razvoj nacionalnog i kulturnog identiteta. Škola je namijenjena učenicima od 3. do 7. razreda (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan od oblika školovanja za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C srpski jezik i kultura). Program je takav da se nastava održava u prijepodnevnim satima, dok su popodneva rezervirana za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratitelja grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD ‘Prosvjeta’ i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i natrag snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i dočekati ih u unaprijed dogovoreno vrijeme.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove obitelji u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

1. Ispuniti obrasce 1. i 2.

2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole).

Ispunjene obrasce i potvrdu poslati preporučeno poštom najkasnije do 5. maja 2017. na adresu: SKD ‘Prosvjeta’, Berislavićeva 10, 10 000 Zagreb, ‘za Ljetnu školu’, pp 739 ili skenirano na e-mail: matic_maja@yahoo.com

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem. Krivo ispunjeni i nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzeti u razmatranje. Za sve dodatne informacije obratite se na telefon: 01/4872-456

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više