Novosti

Kronika

Ljetna škola manjinskih prava u Poreču

SKD "Prosvjeta" i Akademska mreža za saradnju u Jugoistočnoj Evropi od 15. do 18. rujna organiziraju Ljetnu školu manjinskih prava s ciljem da ojačaju akademske veze između studenata iz Srbije i Hrvatske. Prijave se šalju do 5. rujna

Large zastave

Ilustracija (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Zagreba i Akademska mreža za saradnju u Jugoistočnoj Evropi organiziraju Ljetnu školu manjinskih prava čiji je cilj da ojača akademske veze između studenata/studentkinja iz Srbije i Hrvatske koji su zainteresovani za proučavanje fenomena multikulturalizma i prava nacionalnih manjina, s naglaskom na prava srpske zajednice u Hrvatskoj. Ljetna škola manjinskih prava biće organizovana u Poreču od 15. do 18. rujna 2022. godine.

Organizatori pozivaju i ohrabruju studente osnovnih i diplomskih (master) studija sa fakulteta akreditovanih u Republici Hrvatskoj da se prijave za učešće u radu Ljetne škole. Broj polaznika je ograničen, po deset iz svake države, i osim što moraju biti upisani, prosjek ocjena im ne smije biti ispod 3,5 te trebaju priložiti motivaciono pismo do 500 riječi. Prednost će imati kandidati/kandidatkinje s višim prosjekom ocjena.

Predavači na ljetnoj školi su, prof. dr. sc. Antonija Petričušić, Pravni Fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prof. dr. sc. Siniša Tatalović, potpredsjednik SKD “Prosvjeta”, dr. sc. Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka, Beograd, prof. dr.sc. Vladimir Vuletić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr. sc. Ružica Jakešević, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Milica Joković Pantelić, Institut društvenih nauka, Beograd, Slobodan Živković, generalni sekretar SKD “Prosvjeta” i Dejan Mihajlović, zamjenik županice Karlovačke županije

Troškove prijevoza, boravka i rada obezbjeđuju organizatori, a polaznicima se izdaje certifikat o učešću u radu "Ljetne škole manjinskih prava". Prijave za učesnike i učesnice iz Hrvatske se dostavljaju na e-mail: skdprosvjeta@skdprosvjeta.com i Cc mirko.markovic@prosvjeta.hr najkasnije do ponedjeljka, 5. rujna 2022. godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više