Novosti

Društvo

Policija protiv govora mržnje u Vukovaru

U sklopu preventivnog projekta "Zajedno protiv govora mržnje", policija je objavila video prilog "Poruka iz Vukovara" u kojem više javnih osoba poziva na međusobnu toleranciju i solidarnost

Large fotka

Dušan Bućan, prvak HNK Zagreb

U sklopu preventivnog projekta Ravnateljstva policije pod nazivom "Zajedno protiv govora mržnje", MUP je u nedjelju predstavio video poruku pod nazivom "Poruka iz Vukovara".

"Ovim videom želimo potaknuti sveukupnu javnost da svojim javnim i društveno odgovornim ponašanjem zajednički dajemo svoj osobni doprinos kako bismo ovaj svijet i naše društvo učinili zdravim, ljepšim i boljim. Solidarnost, suosjećanje, tolerancija i pomaganje drugima vrline su kojima bi društvo i pojedinac trebali težiti", saopćili su iz MUP-a.

U video poruci prvak zagrebačkog HNK Dušan Bućan ističe da je obaveza svakog pojedinca prihvaćanje drugog i drugačijeg; ravnateljica vukovarske Opće bolnice Vesna Bosanac kazala je da je izgradnja mira zalog zajedničke budućnosti za svu djecu; Davor Šijanović iz vukovarske Gimnazije, upozorio je da su kajanje i oprost put prema istini i ljubavi; fra Ivica Jagodić iz župe sv. Filipa i Jakova uputio je poruku ljubavi svim ljudima; protojerej Ljubenko Jović, paroh bršadinski, rekao je da bi došli nadomak raja da se držimo poruke iz Biblije da ne radimo drugom ono što ne želimo da radimo sebi; efendija Idriz Bešić iz medžlisa Islamske zajednice Gunja, također je pozvao na međusobno razumijevanje i upoznavanje; Ruža Marić iz vukovarskog Gradskog muzeja, kazala je da se budućnost može graditi isključivo zajedničkim životom; a Rozalija Jakumetović, predsjednica Udruge Mađara grada Vukovara, podsjetila je na poruku: Ljubi bliženja svoga, kao da ljubiš sebe.

Poruka je objavljena na Međunarodni dan ljudske solidarnosti, koji se odlukom Ujedinjenih naroda iz 2006. godine slavi 20. prosinca s ciljem promicanja kulture solidarnosti, međusobnog uvažavanja i tolerancije uz poticanje ljudskosti među ljudima i najviših moralnih i životnih vrijednosti. Međunarodni dan podsjetnik je ljudima o važnosti zajedništva, važnosti odgovornog ponašanja prema samima sebi i prema drugima. Solidarnost označava moralnu obvezu čovjeka za čovjeka u njihovom suživotu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više