Novosti

Kultura

Oмлaдински сaбoр у Итaлиjи

Српскoj oмлaдини из Њeмaчкe, Aустриje, Швицaрскe, Рeпубликe Српскe и Србиje придружили су сe фoлклoрaши Прoсвjeтиних пoдoдбoрa из Гaрeшницe, Зaгрeбa и Риjeкe, пojaчaни млaдимa из удружeњa "Гoмирje у срцу"

Large informator italija  %c4%87irilica

Nastup najmlađih

Članovi Unije srpske dijaspore i Društva "Vidovdan" po treći put su organizirali i priredili manifestaciju "Brojanica". Na radost omladine u dijaspori i Srba u regionu, manifestacija se održava u talijanskom mjestu Kaliano Trento i pruža priliku da tradiciju i običaje koje prenose s koljena na koljeno prikažu i Talijanima i tako nadograde mostove među narodima, rekao je predsjednik Unije Đorđe Milanović.

Srpskoj omladini iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Republike Srpske i Srbije pridružili su se predstavnici Prosvjete, odnosno folkloraši pododbora iz Garešnice, Zagreba i Rijeke, pojačani mladim Gomircima iz udruženja "Gomirje u srcu".

U spektakularnom programu koji je obuhvatio između 900 i 1000 izvođača, dominirali su spletovi narodnih igara 12 kulturno-umjetničkih društava iz Bazela, Minhena, Aostina, Ulma, kao i talijanski ženski pjevački hor.

Manifestaciji "Brojanica" značaj su dali visoki predstavnici ministarstava kulture Republike Srpske i Srbije te dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula uz domaćinstvo gradonačelnika i predsjednika skupštine provincije Trento, Valtera Kasvaldera. Učesnici smotre obišli su i Lago di Leviko, jedno od najvećih jezera u Evropi, smješteno u podnožju grandioznih planina čiji vrhovi paraju oblake.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više