Novosti

Društvo

Зaигрaли и сa Звeздoм

Maлишaни из Вукoвaрскo-срeмскe и Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje учeствoвaли су нa мaлoфудбaлскoм турниру нa Срeбрнoм jeзeру у близини Вeликoг Грaдиштa у Рeпублици Србиjи

Large informator  zaigrali   %c4%87irilica

Sa jedne od utakmica (foto N. Gagulić)

Na poziv čelnih osoba iz Omladinske škole FK Crvena Zvezda iz Beograda, mališani iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, učestvovali su u periodu od 10. do 12. novembra na malofudbalskom turniru na Srebrnom jezeru, u blizini Velikog Gradišta u Republici Srbiji.

Viši stručni saradnik za sport u Zajedničkom veću opština i selektor reprezentacije Srba iz Hrvatske Nikola Gagulić, zahvalio se na pozivu ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Đorđu Milićeviću, koji je zadužen za oblast odnosa s dijasporom. Tako je mlađa selekcija ZVO-a postala 14. ekipa Sportskog kampa za decu iz regiona i dijaspore "Srbija te zove".

Svečanosti otvorenja prisustvovali su ministar Milićević, direktor Omladinske škole Crvena zvezda Nikola Jelić i sportski direktor beogradskog kluba, Mitar Mrkela, čijom zaslugom je kamp i organizovan.

- To je zaista velika stvar, da naša deca budu pozvana kao gosti na ovom sportskom događaju, koji je okupio više od 200 mališana srpskog porekla iz 14 zemalja, uzrasta 10 i 11 godina - rekao je Gagulić. Naglasio je da je zahvaljujući dobroj saradnji s ovdašnjim trenerima fudbalskih klubova, uspeo u vrlo kratkom vremenu da formira ekipu od devet perspektivnih, talentovanih mališana i voditelja.

Za njihovu sportsku opremu i reprezentativno izdanje, kako nam je rekao Gagulić, bio je zadužen ZVO, odnosno predsednik, Dejan Drakulić.

U jakoj konkurenciji, mlada selekcija ZVO-a iz Vukovara na turniru se plasirala na devetu poziciju. Posebno izazovan bio im je susret s mališanima iz Crvene Zvezde, koji su ih pobedili rezultatom 2:0.

Osim takmičarskog dela, koji se održavao u Hali sportova na Srebrnom jezeru, mališani su tokom trodnevnog kampa imali priliku da se bolje upoznaju, steknu nova prijateljstva kroz različite društvene igre, poput kvizova i sportskih radionica. Bila je to prilika da se za mališane iz regiona organizuju posete znamenitostima i turističkim atrakcijama tog kraja, pa su tako obišli Golubačku tvrđavu i manastir Tumane.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više