Novosti

Kronika

Obnova nakon 20 godina

Cesta je od izuzetnog značaja za Prkos, Dugu Rijeku, Veliki Poganac, Ribnjak i Radeljevo, a većina mještana i autobusni prijevoznici svakodnevno je upotrebljavaju jer su alternativni pravci loši

1laaovez0j1jefhlpryal4dtcx5

Radovi u toku (foto Ivica Galović/PIXSELL)

Nakon više od 20 godina na red za obnovu je došlo šest kilometara oštećene ceste između Prkosa i Duge Rijeke kod Koprivnice. Iz Županijske uprave za ceste (ŽUC) Koprivničko-križevačke županije odgovoreno nam je da je Općina Rasinja, osim nezadovoljnih građana, ta koja je tražila poboljšanja.

‘Projekt financira ŽUC zahvaljujući prihodima koji su osigurani rebalansom proračuna iz prosinca 2017. godine te novom odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture iz 2018. o dodijeli ŽUC-u. Ovogodišnjim radovima obnove kolnike oko dva kilometra i ranijim segmentnim zahvatima smo otprilike na pola puta na toj cesti. Na cijeloj županiji imamo još 200 kilometara cesta za obnoviti i modernizirati. Ako se zadrži nivo financiranja koje je ponovo pokrenula Vlada RH i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, svi projekti bi se trebali realizirati u narednom razdoblju’, navodi se u odgovoru ŽUC-a.

Riječ je o cesti koja je od izuzetnog značaja za Prkos, Dugu Rijeku, Veliki Poganac, Ribnjak, Radeljevo i niz drugih mjesta. Većina mještana navedenih naselja svakodnevno je upotrebljava jer su drugi, alternativni pravci loši, a često je koriste i autobusni prijevoznici.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više