Novosti

Kronika

Сaнaциja критичнe прoмeтницe Дугa Риjeкa – Лидбрeшки Ивaнaц

Пoчeлa je oбнoвa диjeлa oштeћeнe цeстe кoja пoвeзуje Дугу Риjeку с Лудбрeшким Ивaнцeм кoд Koпривницe, a нa кojу су сe гoдинaмa жaлили мнoги лoкaлни вoзaчи jeр je у зимским мjeсeцимa зaтвoрeнa зa прoмeт

U6nrrq8kmx0ek32duk1f01p6ka0

Dio obnove završava ovaj mjesec, a potpuna sanacija 2021.

Počela je obnova dijela oštećene ceste koja povezuje Dugu Rijeku s Ludbreškim Ivancem kod Koprivnice, a na koju su se godinama žalili mnogi lokalni vozači jer je u zimskim mjesecima zatvorena za promet. Županijska uprava za cestu Koprivničko-križevačke županije (ŽUC), u sanaciju spomenute prometnice krenula je s radovima na njenom najgorem dijelu koji je prepun rupa i klizišta zbog kojih je vožnja krajnje nesigurna. Radovi trebaju biti završeni do kraja mjeseca.

- Radi se o sanaciji klizišta i uređenju odvodnje na dijelu ŽC 2089. Izvoditelj je tvrtka Knežević-niskogradnja iz Trnovca Bartolovečkog.

Ugovorena vrijednost radova na klizištu iznosi 258.147,50 kn, a asfaltiranje dužine 350 metara prometnice će dodatno koštati 210.000,00 kn i izvodit će ga tvrtka PZC Varaždin. Dosadašnjom sanacijom dva klizišta I dodatnom sanacijom dijelova te zahtjevne dionice kroz 2020. godinu, planira se tu cijelu dionicu kroz šumu osposobiti i otvoriti za promet u zimskom periodu 2020./2021. Ove zimske sezone će još biti zatvorena u zimskim uvjetima – priopćeno je iz ŽUC-a Koprivničko-križevačke županije.

Radovima na obnovi ceste itekako su zadovoljni stanovnici Duge i Male Rijeke te Ludbreškog Ivanca. Za njih, kako nam priznaje Ljubiša Grubačević, mještanin Male Rijeke i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Rasinja, loše stanje toga puta bio je veliki problem.

- Odlično je što saniraju tu cestu jer se više nije moglo voziti po njoj. Mi mještani zadnje vrijeme vršili smo pritisak na na mjerodavne institucije radi te prometnice koju smo zimi i sami morali čistiti. Sad vidimo da je sve urodilo plodom. Uglavnom, ŽUC zaslužuje svaku pohvalu jer u zadnjih par godina su nam dosta napravili nakon pauze od dobrih 20 godina koliko je trajala nebriga za ovu i druge okolne ceste - rekao je Grubačević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više