Novosti

Kronika

Nepovratna potpora zadrugama

Nove mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: U slučaju zapošljavanja nekoliko korisnika, osnivači zadruge mogu ostvariti bespovratni iznos potpore od 175.000 kuna

Jsrr00jhyjf80pvqx2mzht1q8bn

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

‘Od mjere do karijere’ naziv je novih državnih mjera kroz program Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2017. godini. Mjere su raspisane za nekoliko kategorija, a ona koja je pretrpjela najveće izmjene u odnosu na proteklu godinu jest program samozapošljavanja.

Mjera traje 12 mjeseci i mogu je koristiti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje su prošle aktivnosti vezane uz samozapošljavanje u suradnji sa savjetnikom za samozapošljavanje. U odnosu na prošlu godinu iznos subvencije je povećan na 35.000 kuna ili čak do 45.000 kuna ukoliko se mjera kombinira sa mjerom stručnog osposobljavanja za rad.

U slučaju osnivanja zadruge i zapošljavanja u zadruzi nekoliko korisnika, osnivači zadruge mogu ostvariti bespovratni iznos potpore od 175.000 kuna. Kako objašnjavaju u Zavodu za zapošljavanje, najveći iznos ovih potpora se dodjeljuje za pokretanje posla i kupovinu opreme, ali dio sredstava se može koristiti za doprinose u prvoj godini poslovanja do uhodavanja posla. Najbitniji kriterij za dobivanje sredstava je dobar i kvalitetan poslovni plan iz kojeg je vidljivo da je poslovna ideja ekonomski održiva. Iznos sredstava je ograničen pa je bitno predati poslovni plan i svu ostalu dokumentaciju u što kraćem roku.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više