Novosti

Kultura

"Nenapisana pisma" večeras u Splitu

U splitskom Gradskom kazalištu mladih u utorak, u 19 sati, gostuje monodrama "Nenapisana pisma" Gradskog pozorišta Čačak u kojoj poznatu srpsku slikaricu Nadeždu Petrović glumi Vanja Milačić

Large pisma

U splitskom Gradskom kazalištu mladih u utorak, u 19 sati, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Splita s monodramom "Nenapisana pisma" gostuje Gradsko pozorište Čačak. Monodrama je nastala po tekstu književnice iz tog grada Milkice Miletić, a izvodi je prvakinja beogradskog Narodnog pozorišta Vanja Milačić koja glumi poznatu slikaricu Nadeždu Petrović, dok se režije primila Nataša Radulović.

Inspirirana je slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umjetničkim nedoumicama, položajem umjetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima. Monodrama „Nenapisana pisma“ u centar pažnje vraća umjetnički opus Nadežde Petrović, koja je srpskom slikarstvu donijela modernizam i ženama s početka prošlog vijeka otkrila njihova društvena prava. U predstavi se tematizira i njezin odnos s poznatim kiparom Ivanom Meštrovićem.

VSNM je zadnjih mjeseci, između ostalog, ugostilo Kralja Čačka i braću Teofilović. Ulaz na predstavu je besplatan.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više