Novosti

Kultura

Maринe мeлoдиje

Maрa Jуркoвић, рoђeнa 1978. члaницa je oсjeчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa, a збирку пeсaмa прoмoвисaлa je у Бeлoм Maнaстиру

Large promocija zbirke pesama  1

Mara Jurković

U organizaciji SKD-a Prosvjeta, pododbor Beli Manastir, u Baranjskoj srpskoj kući u Belom Manastiru održana je promocija zbirke pesama "Melodija duše" autorke Mare Jurković iz Tenje. Recenzent zbirke pesama je Đorđe Nešić, direktor Kulturno naučnog centra Milutin Milanković iz Dalja. Autorka je prisutne provela kroz svoj rad, i svojim je pesmama ganula publiku. Prisutnima se obratio lektor i korektor zbirke pesama prof. Nikola Živković. "Pred vama je pravi recitator. Ova poezija može ući u školsku lektiru", rekao je Živković.

Mara Jurković članica je SKD-a Prosvjeta, pododbor Osijek. Rođena je 1978. godine u Novom Sadu, a živi u Tenji. Udana je, i majka dva sina. Učesnica je mnogobrojnih pesničkih susreta, i aktivna je u pevačkoj grupi Đurđevak iz Bobote. Na kraju promocije zbirke pesama koja je ujedno bila i završni program belomanastirskog pododbora u 2023. godini, predsednik pododbora Dejan Jeličić autorki je u ime domaćina uručio zahvalnicu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više