Novosti

Kronika

Doprinos lokalnoj zajednici

Konferencija i sajam volontiranja u Zagrebu: Cilj je bio upoznati što više tvrtki iz cijele Hrvatske s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja

Qyny5x5c852ejx0jn494hrkkqwm

Povezivanje tvrtki, zaposlenika i lokalne zajednice

Posljednjeg četvrtka u aprilu, u Kongresnom centru Forum u Zagrebu održana je prva hrvatska Konferencija i sajam volontiranja pod nazivom ‘Korporativno volontiranje’, koje je organizirao Volonterski centar Zagreb, u suradnji s volonterskim centrima iz Osijeka i Splita te Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja. Konferencija je okupila dvjestotinjak uzvanika iz korporativnog i neprofitnog sektora s područja Zagreba, Splita i Osijeka.

Cilj konferencije i sajma volontiranja bio je upoznati što više tvrtki iz cijele Hrvatske s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, čime se doprinosi izgradnji i povezivanju tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju.

U prijepodnevnom dijelu konferencije održan je okrugli stol na temu ‘Postojeće prakse - izazovi i preporuke za snažniji razvoj korporativnog volontiranja’, a u popodnevnom dijelu okrugli stol ‘Kako stvoriti kvalitetne i kreativne volonterske projekte i najbolje pomoći zajednici’. Tokom cijele konferencije na sajamskim štandovima mnogobrojne udruge predstavljale su svoje aktivnosti.

Kao primjere dobre prakse direktorica CEV-a (Evropskog volonterskog centra) Gabrilla Siviko predstavila je EVEN (Evropsku mrežu volontiranja zaposlenika poslovnog sektora), Ivana Kordić iz Volonterskog centra Zagreb rezultate istraživanja o korporativnom volontiranju, a Udruga ‘Pobjede’ iz Nemetina kraj Osijeka suradnju s tvrtkama u vidu uključivanja njihovih zaposlenika u volonterske aktivnosti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više