Novosti

Kronika

Дeмaнти: Нисaм oпструирaлa кoмeмoрaциjу

Брaнкa Бaкшић, зaмjeницa грaдoнaчeлникa Грaдa Глинe из рeдa припaдникa српскe нaциoнaлнe мaњинe: У тeксту ‘Прaвo нa тугoвaњe’, кojи сaдржи врлo субjeктивнe и стрaнaчки мoтивирaнe oпсeрвaциje бившeг сисaчкo-мoслaвaчкoг дoжупaнa, нaлaзим нeтoчнo изнeсeнe чињeницe

Klt2t12l875ax02kh0yocez2j64

U tekstu objavljenom u Novostima pod naslovom ‘Pravo na tugovanje’, koji sadrži vrlo subjektivne i stranački motivirane opservacije o činjenicama od strane bivšeg sisačko-moslavačkog dožupana, nalazim netočno iznesene činjenice oko kojih se moram javnim putem obratiti.

Ono što je osnovno za reći jest to da se komemoriranje tragično stradalih na mjestu pravoslavne crkve u Glini trebalo održati u dan 29. 7. 2017. godine na mjestu stradanja kao i svake godine kada srpska zajednica izražava svoje poštovanje. To su, naravno, prepoznali i predstavnici pravoslavne crkve zbog čega je i sam Vladika odobrio održavanje navedenog datuma. Ispostavilo se, međutim, da nekima to nije odgovaralo pa su kao sebi draži termin odabrali upravo dan poslije, u nedjelju 30. jula. Poštivajući, u prvom redu, one koji su nevini smrtno stradali, a potom i pravoslavnu vjersku zajednicu unutar čijih zidova se desio gnjusni zločin, počast sam došla izraziti dana 29. 7. u subotu. Zbog toga ne razumijem otkud sada opravdanje dotičnom gospodinu za prozivanje i navođenje mojega imena u kontekstu postojanja neke odgovornosti, a čime se putem javno dostupnog medijskog servisa iznose neistine, naravno, sve u cilju obrane stranačkog dresa SDSS-a (pa, nitko ga nije napao!!!).

Naravno, to je samo još jedan pokazatelj iskrenosti onoga tko je izjavu dao i dokaz njegove hinjene skrbi za dostojno pokazivanje počasti žrtvama i svim ostalim pripadnicima zajednice kojoj i sam intervjuirani pripada. No, moram dodati kako sam i neugodno iznenađena nepoznavanjem svih činjenica od strane novinara budući da je i moj dolazak na mjesto obilježavanja ove tragedije bio medijski popraćen i javno prezentiran. Minimum stručne odgovornosti i profesionalnosti u konkretnoj je situaciji zahtijevao od gdina. Jovanovića da zatraži komentar u vezi te okolnosti. Konačno, nazivanje zajedničkog odavanja počasti tragično stradalih na mjestu nekadašnjeg Božjeg hrama upravo na dan kada se to i treba obilježiti opstrukcijom, nadam se, tek je odraz nesmotrenosti sudionika u objavljenom tekstu, a ne namjerni pokušaj zazivanja političkih sukoba. Nažalost, čini mi da pojedinci nisu još uvijek u dovoljnoj mjeri svjesni svoje javne uloge i obveza koje se nameću kao ključ u istinitom i objektivnom izvještavanju javnosti. A nisu niti svjesni objektivne stvarnosti!

Radi svega, tražim da se, u skladu s pozitivnim zakonskim normama, objavi ovo priopćenje u najkraćem mogućem roku na portalu Novosti kako bi javnost bila lišena opasnosti od dovođenja u zabludu, osobito od strane onih koji nisu legitimni predstavnici srpske zajednice u Glini.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više