Novosti

Kronika

23. ‘Sijelo Tromeđe’ u Strmici

Sabor ojkačkog pjevanja i očuvanja običaja i folklornih tradicija Srba u Strmici pod nazivom ‘Sijelo Tromeđe’ održava se i ove godine, 7. i 8. jula u Strmici kod Knina

Sabor ojkačkog pjevanja i očuvanja običaja i folklornih tradicija Srba u Strmici pod nazivom ‘Sijelo Tromeđe’ održava se i ove godine, 7. i 8. jula u Strmici kod Knina, u porti crkava Rođenje Presvete Bogorodice i Svetog Jovana Preteče, s početkom u 20 sati.

Ovo okupljanje krajiških ojkača i svirača pokrenuto je još prije 32 godine na toj vjetrovitoj tromeđi Like, Bosne i Dalmacije. ‘Sijelo’ je obnovljeno 2008. godine i od tada je ponovo u funkciji očuvanja tradicije i ojkačke pjesme, uz himnu sabora ‘Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo ljubavi velika’.

Selo Strmica na samoj tromeđi, a sada i na samoj granici dvije republike, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ponovo je postalo mjesto susretanja i njegovanja srpske tradicije i folklora sa obje strane granice. Organizatori pozivaju da im se na ovu manifestaciju, koja je od velikog značaja za kulturu Srba u Hrvatskoj, pridruže svi zainteresirani te podrže svojim prisustvom pjesmu i ljude koji je nose i čuvaju od zaborava.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više