Novosti

Kultura

Zvjezdana kartografija Diane Sokolić na Dotrščini

"Zvjezdana kartografija", rad Diane Sokolić koji će se održati 10. rujna na Dotrščini, ukazuje na ljudsku univerzalnost i povezuje broj dotršćinskih žrtava fašizma s prirodnim fenomenom zvjezdanog neba

Large dotrscina katarina zlatec virtualni muzej dotrscina

Memorijalna intervencija izvodi se u partnerstvu Virtualnog muzeja Dotrščina i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreb (foto Katarina Zlatec - Virtualni muzej Dotrščina)

Ovogodišnja memorijalna umjetnička intervencija Virtualnog muzeja Dotrščina u čast žrtava fašizma je rad naslovljen „Zvjezdana kartografija“ autorice Diane Sokolić iz Zagreba.

Rad će biti izveden u subotu, 10. rujna, u 20 sati u spomen-parku Dotrščina, tradicionalno u povodu Svjetskog dana mira.

„Zvjezdana kartografija“ Diane Sokolić ukazuje na ljudsku univerzalnost i povezuje broj dotršćinskih žrtava s prirodnim fenomenom zvjezdanog neba. U tome se smislu memorijalna intervencija po prvi put izvodi noću.

Rad je odabran na javnom natječaju Virtualnog muzeja Dotrščina. U žiriju su bili: dr. sc. Marko Jenko, povjesničar umjetnosti i kustos Moderne galerije u Ljubljani, doc. dr. sc. Rosana Ratkovčić, povjesničarka umjetnosti i Saša Šimpraga, voditelj Virtualnog muzeja Dotrščina. Ovogodišnja memorijalna intervencija na Dotrščini izvodi se u partnerstvu Virtualnog muzeja Dotrščina i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Virtualni muzej Dotrščina autorski je projekt Saše Šimprage.

 

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više