Novosti

Kronika

"Зaжeли" трeћи пут

Tридeсeт жeнa у дoби изнaд пeдeсeт гoдинa бринут ћe o 180 стaриjих људи у Kaрлoвцу и пojeдиним мjeстимa Kaрлoвaчкe жупaниje

Large branka hastor dominik grguri%c3%a5

Bit će i četvrte faze – Branka Hastor (foto Dominik Grgurić/PIXSELL)

U Karlovcu i još nekim općinama na području Karlovačke županije, sredinom septembra ili početkom oktobra, trebala bi početi treća etapa projekta pomoći starijim i nemoćnim ljudima pod nazivom "Zaželi", financiranog od EU. O nastavku tog socijalnog programa ovog ljeta potpisan je ugovor za zapošljavanje 30 teško zaposljivih žena starijih od 50 godina, kojima nedostaje nekoliko godina radnog staža da bi ostvarile pravo na minimalnu penziju, a brinut će o 180 starijih ljudi.

Nosilac projekta karlovački Crveni križ. Kako je pojasnila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovca Branka Hastor, Evropski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. dao je za ovaj projekt 1,5 miliona kuna. Projekt će trajati osam mjeseci. Ostali partneri su Grad Karlovac, Centar za socijalnu skrb Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac, Općina Draganić i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić.

- Zaželi je svima željno očekivan i hvalevrijedan projekt. Mislim da je jedan od onih koji je najpoznatiji svim našim građanima - kazala je između ostalog Branka Hastor, dodavši da je najavljena i četvrta faza s vrlo velikim iznosom te da je ovo samo prijelazna faza u kojoj će žene šest mjeseci brinuti o korisnicima. U dosadašnje dvije faze projekta, 60 žena je osposobljeno za gerontodomaćice i računalne operatere dobivši time veće šanse za zapošljavanje. U prvome Programu zaposleno je 50 žena koje su brinule o 362 osobe. Drugi dio je obuhvatio 50 žena i 427 korisnika.

- Mi pružamo pomoć ljudima koliko god možemo i iznad broja koji je zadan. Kroz ove tri faze, 130 žena je imalo posao i naći će neki drugi posao, a minimalno tisuću korisnika će kroz ove sve tri faze, ukupno vrijedne 14 milijuna kuna, dobiti skrb - poručila je Hastor. Ljuba Martinović, ravnateljica Općinskog društva Crvenog križa Vojnić i ujedno koordinatorica na projektu, rekla je kako se radi o odličnom projektu za osobe koje se zapošljavaju i za starije osobe kojima je potrebna pomoć.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više