Novosti

Društvo

Зaжeли 4 у Kaрлoвцу

Kрoз чeтири фaзe прojeктa укупнo je зaпoслeнo 180 oсoбa срeдњe живoтнe дoби кoje сe вoдe кao тeжe зaпoшљивe, a oнe су пружилe пoмoћ зa 1.260 кoрисникa

Large informator za%c5%beeli  %c4%87irilica

Branka Hastor, ravnateljica karlovačkog Crvenog križa (foto Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL.)

Program pomoći starijima, bolesnima i nemoćnim stanovnicima Karlovca "Zaželi 4" trebao bi početi početkom maja. Ovo je četvrta faza tog projekta, a treća je završila lani u martu. Nosilac projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, a partneri su Grad Karlovac i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić. Svi formalni poslovi su obavljeni i sredstva su osigurana.

U četvrtoj fazi, prema riječima ravnateljice karlovačkog Crvenog križa Branke Hastor, bit će zaposlene 32 osobe, a osim žena posao će dobiti i muškarci. Oni će pomoć pružati za najmanje 220 korisnika starije životne dobi.

Ugovor o projektu je potpisan na tri godine. Vrijednost projekta je gotovo milion i pol eura. Kroz ove četiri faze projekta ukupno je zaposleno 180 osoba srednje životne dobi koje se vode kao teže zapošljive, a one su pružile pomoć za 1.260 korisnika. Sveukupna vrijednost tih projekata je oko 3,5 miliona evra. Sredstva za ove projekte dobivena su iz EU fondova.

Prevencija institucionalizacije, kako glasi naziv ove faze, znači da je za starije, bolesne i nemoćne bolje da ostanu u svom domu, jer većina njih upravo to i želi, nego da ih se smješta u staračke domove kojih inače nema dovoljno.

Voditelj programa u Karlovcu je Saša Ćurčija (telefon: 047/422-586 ili 422-587). U karlovačkom Crvenom križu postoji spisak korisnika u prva tri projekta ali se mogu javiti i novi korisnici.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više