Novosti

Društvo

"Зaжeли" у Нeгoслaвцимa

Нa пoдручjу Oпштинe Нeгoслaвци у oквиру чeтвртe фaзe прojeктa "Зaжeли" зaпoслeнo je 19 жeнa кoje ћe у нaрeднe три гoдинe дa брину o 114 кoрисникa, oднoснo стaриjих и нeмoћних

Large informator  za%c5%beeli

Predstavljanje nastavka projekta

U okviru četvrte faze projekta "Zaželi" na području Opštine Negoslavci zaposleno je 19 žena koje će u naredne tri godine da brinu o 114 korisnika, odnosno starijih i nemoćnih lica.

Projekat je u opštinskoj većnici predstavila voditeljka Sanja Sredojević, koja je zajedno s asistentom Bojanom Latinovićem u programu aktivna od 17. januara ove godine. Projektom, koji je u svim jedinicama lokalne samouprave okarakterisan kao jedan od najvažnijih, namera je osigurati dugotrajnu negu ranjivim grupama u poslovima poput organizovanja prehrane, obavljanja kućanskih poslova, održavanja lične higijene i zadovoljavanja svakodnevnih potreba korisnika.

Opšti cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencije, institucionalizacija ranjivih grupa osiguravanjem dugotrajne brige o njima. Projekat se do sada pokazao kao jako dobar pogotovo u manjim sredinama, a kako je rekla Sredojevićeva, korisnicima je pomoć od izuzetnog značaja, posebno što će se provoditi tri godine.

Od ukupno 25 prijavljenih žena za posao, komisija je na osnovu utvrđenih kriterijuma izabrala njih. Načelnik opštine Dušan Jeckov takođe je mišljenja da program donosi puno dobroga za lokalnu zajednicu.

- "Zaželi" je jedan od najvažnijih projekata u RH pa tako i u našoj opštini. Pruža priliku da u Negoslavcima zaposlimo određeni broj ljudi, pogotovo u trenutnim okolnostima kad je svako radno mesto dobrodošlo - naglasio je načelnik.

Veliki je i ovde broj staračkih domaćinstava, kojima je ovakav vid pomoći više nego potreban. Nosilac projekta je Opština Negoslavci, a za njegovu realizaciju odobreno je 855 hiljada evra bespovratnih sredstava iz državnog budžeta Republike Hrvatske i Evropskog socijalnog fonda plus.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više