Novosti

Društvo

U Zagrebu krajem rujna konferencija o pravima interspolnih osoba u zdravstvu

Otvoreni dio konferencije održat će se 27. rujna 2019. godine od 11 do 14 sati u konferencijskoj dvorani hostela Chillout, u Tomićevoj 5a

Udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba Trans Aid organizira dvodnevnu Konferenciju o potrebama i ljudskim pravima interspolnih osoba unutar sustava zdravstvene zaštite, koja će se održati krajem rujna u Zagrebu.

Riječ je o, kako tvrde organizatori, najvećem okupljanju interspolnih osoba u Europi. Ovaj događaj sastoji se od dva dijela - zatvorene kofnerencije namijenjene isključivo interspolnim osobama (75 osoba iz Europe, Afrike i Azije, uključujući roditelje s interspolnom djecom), te od jednodnevne javne konferencije na kojoj će također sudjelovati sudionici_ce zatvorenog dijela događaja. 

Otvoreni dio konferencije održat će se 27. rujna 2019. godine od 11 do 14 sati u konferencijskoj dvorani hostela Chillout (Tomićeva 5a). 

Na konferenciji će se razgovarati o fizičkim i psihološkim potrebama, kao i o ljudskim pravima interspolnih osoba unutar sustava zdravstvene zaštite. 

O temi će govoriti Erin Vlahović, aktivist za prava interspolnih osoba u Hrvatskoj koji djeluje u udrugama Trans Aid i InterAct, Helen Nolan iz Međunarodne službe za ljudska prava, Dan Christian Ghattas, izvršni direktor i jedan od osnivača Organization International Europe, mr. spec. kliničke psihologije Iva Žegura,  psihologinja s iskustvom u radu s trans i interspolnim osobama te dr. med. Katja Dumić Kubat, pedijatrica u KBC Rebro koja ima iskustva u radu s interspolnom djecom.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više