Novosti

Kultura

Tribina: Zašto je domovinu lakše voljeti iz daljine

O fenomenu Tome Zdravkovića, pop kulturi bivše Juge i o domovini kao najtežem pitanju, te o svojoj novoj knjizi "Niotkuda s ljubavlju", na novoj tribini u Privredniku, u srijedu, 27. oktobra, u 18 sati, govorit će pisac, pjesnik i esejist Đorđe Matić

Large tribina

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom "Kako je Toma Zdravković napunio hrvatska kina i zašto je domovinu lakše voljeti iz daljine", bit će održana u srijedu, 27. oktobra, s početkom u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb). Posjetioce tribine se moli da se pridržavaju epidemioloških mjera i nose maske.

Film "Toma" igra u hrvatskim kinima, a Toma Zdravković i način na koji ga je post jugoslavenskim prostorima publici predstavio režiser filma Dragan Bjelogrlić izmamio je puno suza u gledalištu. O tome zašto publika u kinima i bioskopima plače, za Tomom ili za rodnom zemljom, o fenomenu Tome Zdravkovića i pop kulturi bivše Juge, o domovini kao najtežem pitanju, egzilu dobrovoljnom ili prisilnom, svojoj novoj knjizi "Niotkuda s ljubavlju", na novoj tribini u Privredniku s domaćinom Sašom Kosanovićem govorit će Đorđe Matić, pisac, pjesnik i esejist. Logističku potporu na tribini će mu pružati novinar i pisac Nenad Rizvanović, ujedno i urednik nove Matićeve knjige.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više