Novosti

Kronika

Tрибинa o Зaтeзaлу

У кaрлoвaчкoм пoдoдбoру СKД-a Прoсвjeтa oдржaнa je трибинa пoсвeћeнa знaчeњу нaучнoг дjeлa и oстaвштини пoкojнoг кaрлoвaчкoг хистoричaрa др. Ђурe Зaтeзaлa нa кojoj je гoвoриo прoфeсoр Дрaгaн Грубjeшић

Large 3

Đuro Zatezalo (foto Davor Puklavec/PIXSELL)

U karlovačkom pododboru Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, održana je tribina posvećena značenju naučnog djela i ostavštini pokojnog karlovačkog historičara dr. Đure Zatezala. Profesor Dragan Grubješić je govorio o značenju djela dr. Zatezala za povijest srpske zajednice na području Banije, Korduna i Like.

- Htjeli smo da se njegovo naslijeđe i djelo ne zaborave jer je važno za širu srpsku zajednicu. Njegova djela treba čitati da se ne zaboravi što se sve Srbima dogodilo u Drugom svjetskom ratu - kazao je Grubješić, naglasivši da radove posebno trebaju čitati pripadnici mlađih generacija. Dodao je da je dr. Zatezalo jedan od najvećih poznavalaca NOB-a. Svi njegovi radovi su dokumentirani brojnim relevantnim dokumentima, skicama, kartama i detaljnim podacima o osobama – rekao je Grubješić za Novosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više