Novosti

Politika

Šupe pod reflektorima

"Sada nije problem žrtvovati Maju Šupe i Zmijanovića koji se ogriješio u stranku jer epicentar javnosti treba maknuti s milijarde kuna i Ine koja je opljačkana", aludirao je Stipe Petrina na tajming hapšenja šibenske sutkinje

Large supe

Privedena sutkinja Maja Šupe (foto PIXSELL)

Da je situacija u hrvatskom pravosuđu blago rečeno jeziva pokazuje i najnoviji primjer hapšenja sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe, poznate po skandaloznoj, kasnije poništenoj oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog navodne sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

U vezi oslobađajuće presude u slučaju zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića, Šupe je uhapšena zbog sumnje da je za to primila 15 tisuća eura mita. Nakon ukidanja sudačkog imuniteta nju je, kao i Petrovića te bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića, po nalogu USKOK-a uhapsila policija, a postupak je u toku.

Osim po kasnije oborenoj presudi Horvatinčiću, Šupe je poznata i po tužbama protiv nekih medija. Po pisanju portala Index, privatnom tužbom na Općinskom sudu u Zadru tužila je jedan portal zbog vijesti pod naslovom "Nakon uvjetne kazne Horvatinčiću zbog pomorske nesreće kupila stan u Šibeniku" iz listopada 2016. i tražila 70.000 kuna na račun "povrede časti i ugleda". Tvrdila je da nema stan u svom vlasništvu, što je naznačila i kod ispunjavanja imovinske kartice po kojoj, osim redovnih primanja od 18 do 19 hiljada kuna i 3.200 kuna na ime lokalnih izbora, nije imala ni kuće, ni stana, ni dionica, ni štednje. Kako nije tužila nakladnika portala, već tadašnju urednicu kulture tog portala, njen zahtjev je odbijen kao neosnovan.

Više sreće imala je s primoštenskim načelnikom Stipom Petrinom koji je 2005. i 2010. protiv nje podnosio kaznene prijave zbog navodnog falsificiranja službenih dokumenata. Kad je u vrijeme suđenja Horvatinčiću na Facebooku predvidio da će Horvatinčić biti oslobođen, tužila ga je zbog toga i zbog izjava u Saboru, tražeći 150.000 kuna. "Morao sam joj isplatiti 50.000 kuna, a s troškovima sve me koštalo oko 70.000 kuna", rekao je prije nekoliko godina Petrina. On je za portal Dalmacija danas ocijenio da je, kako su svi reflektori do sada bili upereni u HDZ i Inu, trebalo maknuti taj fokus s HDZ-a i žrtvovati nekoga poput Šupe. "Sada nije problem žrtvovati Maju Šupe i Zmijanovića koji se ogriješio u stranku jer epicentar javnosti treba maknuti s milijarde kuna i Ine koja je opljačkana", aludirao je Petrina na tajming hapšenja šibenske sutkinje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više