Novosti

Kronika

Smotra u Garešnici

U Garešnici je održana 12. po redu Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva "Djeca su ukras svijeta". Takmičenje u starim dječjim igrama održano je na nogometnom igralištu u Velikom Vukovju, a učestvovali su članovi 11 društava

Large gare%c5%a0nica

U Garešnici je 19. juna, u organizaciji tamošnjeg pododbora Prosvjete i KUD-a Moslavina, održana 12. po redu Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva "Djeca su ukras svijeta". Takmičenje u starim dječjim igrama održano je na nogometnom igralištu u Velikom Vukovju, a učestvovali su članovi 11 društava. Uz domaćine, tu su bili i članovi pododbora Prosvjete iz Dvora, Hrvatske Kostajnice, Vrginmosta, Vojnića, Malog Gradca i pododbora Pakrac-Lipik, kao i SKUD-ova Vaso Đurđević iz Bršadina i Branko Radičević iz Dalja, KUD-a Palična iz Severina i Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora.

Takmičilo se u igri graničaru, koturanju obruča, nošenju jajeta u žlici i skakanju u vreći i to u dvije starosne grupe – do deset i od deset do 14 godina. U folklornom dijelu upriličenom na gradskoj tržnici u Garešnici osim navedenih su učestvovali i KUD Mladost iz Bosanske Otoke, Zajednica Mađara iz Pisanice, Češke Obec iz Bjelovara i KUD Sloga iz Vukovara.

- Ovo je dosad najmasovnija smotra, tako da su igre dugo trajale, a i folklorni dio se završio već kad je pao mrak - rekao nam je predsjednik garešničkog pododbora Zoran Blanuša, zahvalivši svima koji su na vrućem danu izdržali sva takmičenja i što su, kako je rekao, još jednom odradili veliki posao. Manifestaciju su financirali Savjet za nacionalne manjine, Grad Garešnica i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više