Novosti

Kronika

Урeђeњe Дoмa

Kaпитaлнa инвeстициja ВСНM-a Бjeлoвaрскo-билoгoрскe жупaниje: Српскo нaрoднo виjeћe je oсигурaлo 500.000 кунa зa урeђeњe Друштвeнoг дoмa у Рoгoжи крaj Гaрeшницe

Large 2

Društveni dom u Rogoži

Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije (VSNM), započelo je s realizovanjem kapitalnih investicija namijenjenih zaštiti i promicanju kulture te nacionalnog identiteta srpske zajednice. Investicijskim programom u prvoj fazi obuhvaćeno je financiranje projekta dogradnje i obnove Društvenog doma u Rogoži na području Grada Garešnice. Projekt je odobren od Srpskog narodnog vijeća koje je pribavilo 500.000 kuna za njegovo izvođenje dok je garešnička gradska vlast na sebe preuzela obavezu rješavanja građevinske i druge potrebne dokumentacije.

Prvi građevinski radovi već su započeli, a javnost je o svemu obavijestio VSNM Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon niza sastanaka u Gradu Garešnici, uz prisustvo gradonačelnika Josipa Bilandžije, pročelnika za gospodarstvo Miroslava Gerstnera, zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije iz redova srpske nacionalne manjine srpske zajednice Saše Lukića, predsjednika županijskog VSNM-a Darka Karanovića, predsjednika te zamjenika SKD Prosvjeta pododbor Garešnica Zorana Blanuše i Nikole Radoševića te predsjednika VSNM-a Garešnice Damira Sedramca, odlučeno je da se krene u realizaciju ovog projekta.

Grad Garešnica je financirao izradu projektne dokumentacije kao i građevinsku dozvolu te odredio nadzorni organ za građevinske radove. Grad Garešnica kao vlasnik objekta Društvenog doma u Rogoži i Srpsko narodno vijeće kao financijer radova, sklopili su Ugovor o osnivanju i prijenosu prava građenja. Ugovor je potpisan na period od 20 godina s odredbom da prostor u dogovoru mogu koristiti Mjesni odbor Rogoža i razne udruge.

- Sami radovi odnose se na dogradnju postojećeg objekta bivše Osnovne škole Rogoža s namjerom da se u dubini postojećeg objekta stari dio postojeće sale poveže s mnogo većim i potpuno novim dijelom uz novi sanitarni čvor, električne instalacije, novi sustav grijanja itd. Ovom akcijom sigurno će se poboljšati rad Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" pododbor Garešnica koje služi kao primjer rada s najmlađim uzrastima u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta ali i VSNM-a Grada Garešnica za provođenje njihovih aktivnosti - navodi se u priopćenju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više