Novosti

Politika

Sloboda za odabrane

Za prkosnog pučkog tribuna Bulja pojam slobodnog grada očito se tiče samo odabranih građana, koji bi njemu bili u korist. Dok se s jedne strane protivi žicama i ogradama, s druge strane zaziva vojsku na granici s BiH kako bi se zaustavio ulazak migranata

Large bulj

Miro Bulj (foto Saša Tadinac/PIXSELL)

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj itekako dobro manipulira dijelom onoga što naziva narodom. Tako se taj saborski zastupnik Mosta, koji se izrazito protivi protuepidemijskim mjerama, još u povodu ovogodišnje Sinjske alke potužio: "Stavili su nam u žicu naše ugostitelje, OPG-ove, naše ljude, ovo je izrugivanje. Na početku alkarskih svečanosti, mom narodu ne daju da gledaju s tribina."

U povodu novogodišnjeg dočeka rekao je pak sljedeće: "Mogu me kažnjavati svaki dan, vjerojatno i hoće, ali ne namjeravam čekati Novu godinu s ogradama i žicama, biti Grinch za Sinjane i Dalmatince. Mjere su potpuno nelogične i kontradiktorne, zapravo besmislene, a oni koji su ih propisali uglavnom ih ne poštuju. Covid-potvrde ne sprječavaju širenje zaraze, a usprkos tomu, diljem Hrvatske organiziraju se koncerti i drugi događaji u manjim i zatvorenim prostorima. I to se još naplaćuje. Kod nas u Sinju sve će biti besplatno, neće biti snijega ni hladnoće, pa pozivam sve ljude u naš slobodni grad."

No za prkosnog pučkog tribuna Bulja pojam slobodnog grada očito se tiče samo odabranih građana, koji bi njemu bili u korist. Dok se s jedne strane protivi žicama i ogradama, s druge strane zaziva vojsku na granici s BiH kako bi se zaustavio ulazak migranata koji su, prema njegovim riječima i videu što ga je snimio na licu mjesta, provalili u kuću gradskog vijećnika u Gornjim Glavicama kraj Sinja, a navodno su prouzročili štetu u još nekim objektima.

Hajka na migrante, koji bježe od ratova i političkog progona, a navodno su krivci za sve provale u kuće građana koji žive u pograničnim dijelovima uz BiH, traje već duže vrijeme. S obzirom na to da je otkriveno da se hrvatska policija nad njima fizički iživljavala i time im uskraćivala pravo na azil, takvo što ne čudi. Posebno pridružimo li novoj Buljovoj izjavi rezultate istraživanja iz 2019. o stavovima građana prema migrantima i izbjeglicama. Po njima, njih 65 posto smatra da ne bismo trebali pustiti izbjeglice i migrante preko granice.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više